Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de geschiedenis achter actuele politieke vraagstukken

De masterspecialisatie History: Politiek en Soevereiniteit leidt je op tot een professionele historicus die, naast specialistische kennis van de politieke en bestuursgeschiedenis, diverse vaardigheden beheerst, zoals schrijf-, presentatie- en analysevaardigheden.

In de huidige informatiemaatschappij is het van groot belang om uit de enorme hoeveelheid gegevens die beschikbaar zijn - in archieven, boeken, beleidsstukken en op social media - ordening en samenhang aan te brengen. Wie de politieke en maatschappelijke complexiteit van het verleden kan ordenen, kan ook relevante inzichten en adviezen in de huidige tijd leveren.

De ervaring leert dat de kwaliteiten van onze politiek-historici in veel verschillende sectoren worden gewaardeerd. Onze alumni werken bij ministeries in Den Haag, bij grote gemeenten zoals Amsterdam, in de journalistiek, het onderwijs en in het bedrijfsleven (bijvoorbeeld bij consultancybureaus).

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken

Als professioneel historicus kun je omgaan met actuele politieke en maatschappelijke vragen over het verleden en erfgoed.

Je kunt onder andere gaan werken bij particuliere onderzoeksbureaus, kennisinstituten of musea, maar onze alumni werken ook bij overheidsinstellingen, bedrijven of internationale instituten.

Voordeel van onze opleiding is dat je een stage kunt lopen en dat je gebruik kunt maken van het ruime netwerk van onze docenten met daarin vele Amsterdamse en andere Nederlandse culturele, publieke en private organisaties.

Studenten van ons hebben stage gelopen bij Zondag met Lubach, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de NGO Transparency International en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Je gaat onderzoek doen

Met de mastertitel op zak kun je ook promotieonderzoek gaan doen aan universiteiten en onderzoeksinstituten. Als je verder wilt in de wetenschap en promotieonderzoek ambieert, kun je overwegen het tweejarige programma Global History van de Humanities Research Master te gaan volgen.