Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de geschiedenis van gezondheid en geneeskunde

History: Medical and Health Humanities

In de MA specialisatie History: Medical and Health Humanities combineer je de geschiedenis van gezondheid en geneeskunde met verschillende benaderingen uit de kunsten en geesteswetenschappen.

Je onderzoekt de verschillende manieren waarop lichaam en geest zijn bestudeerd en begrepen, en hoe deze manieren het dagelijks leven, de medische praktijk en het volksgezondheidsbeleid blijven vormen.

Het studieprogramma van History: Medical and Health Humanities wordt aangeboden door de Faculteiten Geesteswetenschappen van de VU Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, en de Faculteiten Geneeskunde van de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Rotterdam.

De analytische, lees- en rapportagevaardigheden die je tijdens je studie ontwikkelt, bieden je vele baankansen. Studenten die ons programma hebben gevolgd werken onder andere bij openbare en particuliere organisaties, waaronder NGO's. 

Medical and Health Humanities is een specialisatie van de master History. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.