Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de geschiedenis achter de globale uitdagingen van nu

History: Global History and International Studies

De Engelstalige specialisatie Global History and International Studies is een uniek programma dat geschiedenis met sociale wetenschappen combineert.

Sinds 1500 is het tempo waarmee wereldwijd mensen, goederen en ideeën circuleren enorm toegenomen. In de specialisatie MA Global History and International Studies bestudeer je de wortels van van de sterk geïntegreerde wereld van vandaag. Je ontwikkelt een lange-termijn perspectief op de ongelijke verdeling van rijkdom en macht, de sociale gevolgen van ecologische veranderingen en natuurrampen, de voortdurende erfenis van slavernij, kolonialisme en dekolonisatie, en de transnationale  vorming van politieke, sociale, culturele en religieuze identiteiten.

Studenten Global History and International Studies werken als museumspecialisten, journalisten, beleidsadviseurs en docenten. Ze vinden banen in Nederlandse en internationale organisaties en NGOs zoals ministeries, onderzoeksinstituten, UNESCO, de  Internationale Arbeids Organisatie en het World Wildlife Fund.

Global History and International Studies is een specialisatie van de Master History. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Geïnteresseerd in deze studie? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.

Verander je wereld, studeer History: Global History and International Studies