Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontdek de geschiedenis achter de globale uitdagingen van nu

History: Global History and International Studies

De Engelstalige specialisatie History: Global History and International Studies is een uniek programma dat geschiedenis met sociale wetenschappen combineert.

Je onderzoekt hoe de verspreiding van mensen, goederen en ideeën over de hele wereld zich heeft ontwikkeld sinds de 15e eeuw, en de wereld van vandaag heeft gevormd. We besteden tijdens de gehele specialisatie aandacht aan het verband tussen geschiedenis en hedendaagse politieke debatten over migratie, nationalisme en etniciteit.

Met een masterdiploma History: Global History and International Studies ben je een aantrekkelijke werknemer omdat je een brede kennis hebt over maatschappelijke uitdagingen, en deze vanuit een hedendaags en historisch perspectief kunt bekijken. Na het afstuderen kun je in verschillende sectoren terecht: van NGO’s tot de media- en game-industrie. Onze alumni werken onder anderen als adviseur, journalist en beleidsanalist.

Global History and International Studies is een specialisatie van de master History. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Geïnteresseerd in deze studie? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.

Verander je wereld, studeer History: Global History and International Studies