Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Criminologie: opsporing én interventie

Je verdiept je in actuele ontwikkelingen met concrete kennis van de opsporing van criminaliteit en de zorg voor een veilige samenleving. Naast wetenschappelijke inzichten om daders op te sporen leer je ook slimme technieken voor het voorkómen van misdrijven. Er is niet alleen aandacht voor het werk van de politie, maar ook voor de verschuiving naar private actoren in de veiligheidszorg en de opsporing.

Afgestudeerden in Opsporingscriminologie hebben zowel misdaadkennis als kennis over opsporing en preventie. Ze zijn daarom op een breed terrein inzetbaar: denk aan recherchekundigen en strategisch analisten bij de politie, onderzoekers in de forensische accountancy, criminologische beleidsadviseurs bij het Openbaar Ministerie, beleidsmedewerkers veiligheid bij gemeenten en security officers bij grote ondernemingen. 

Afgestudeerden in Interventiecriminologie hebben daderkennis én kennis over effectieve (justitiële) reacties. Ze zijn daarom op een breed terrein inzetbaar: denk aan beleidsmedewerkers bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de reclassering, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), jeugdinrichtingen, onderzoeksbureaus, Raad voor de Kinderbescherming en politie.

Wat kun je doen na je Master?

Career Office

Hoewel je nu nog bezig bent met het oriënteren op een master, komt de stap naar de arbeidsmarkt steeds dichterbij. Het Career Office van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid helpt je tijdens de master om je voor te bereiden op je loopbaan. Het gehele academische jaar door organiseren wij meerdere workshops en evenementen, waaronder het waardevolle Kickstart Your Career traject, die je helpen je te oriënteren en je klaar te stomen voor jouw carrière. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om individuele gesprekken met een loopbaancoach te voeren. Erg handig als je nog niet weet welke kant je op wilt, of hoe je een sollicitatie goed moet voorbereiden. Via onze Career Portal vind je ook gemakkelijk vacatures voor die leuke stageplaats of eerste baan, alsook allerlei handige informatie die je op weg helpen. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.