Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Law in Action

Rechten studeren aan de VU

Wij leiden je op tot een jurist die niet alleen de regels kent, maar ook snapt hoe het recht mens en maatschappij beïnvloedt. Waarom je bachelor Rechten wilt studeren aan de VU? Wij zetten vijf redenen voor je op een rij.

Rechten studeren aan de VU is Law in Action

Tijdens de bachelor rechten leer je alle juridische ins en outs van wet- en regelgeving én breng je het recht in actie. Wij leiden je op tot een jurist die niet alleen de regels kent, maar ook snapt hoe het recht mens en maatschappij beïnvloedt. Hoe kan het recht helpen een probleem in de samenleving op te lossen? Welke dilemma’s spelen daarbij een rol? En hoe wordt de wetgeving vertaald in de praktijk? Regelmatig worden er gastcolleges gegeven of je werkt in een clinic aan pro deo advies voor start-ups of asielzoekers. Je leert niet alleen hoe het recht werkt, je krijgt ook genoeg mogelijkheden om tijdens je bachelor het recht direct toe te passen. In echte zaken, voor echte opdrachtgevers. Law in Action noemen wij dat. 

Lees verder

Docenten uit de praktijk

Veel van onze docenten hebben een achtergrond als rechter, advocaat, consultant, bedrijfs- of overheidsjurist. Zij behoren tot de top binnen hun vakgebied en kunnen jou dus als geen ander wegwijs maken in de juridische wereld. Het onderwijsmateriaal wordt ook vaak samen met de praktijk ontwikkeld. Al vroeg maak je kennis met de arbeidsmarkt: spreek met de rechter na een zitting in de rechtbank, bezoek het International Criminal Court, volg college in een advocatenkantoor op de Zuidas, ga op excursie naar een opvangcentrum voor asielzoekers, of schrijf mee aan een wetsvoorstel voor de Tweede Kamer. En wist je dat technologie met rechten gecombineerd kan worden? Onze virtual human rights lawyer vertelt je er meer over in de VU conceptstore.

Blended learning: innovatief onderwijs

Bij ons staat jouw leerproces als bachelor student Rechten centraal. Ons onderwijs stimuleert zelf nadenken, samenwerken, een doel formuleren en tot een oplossing komen. Dit doen wij met blended learning, een combinatie van online en face-to-face leeractiviteiten.
Je wordt uitgedaagd met studentgericht onderwijs in kleinschalige werkgroepen waarin volop ruimte is voor discussie en diepgang. Het contact met je docenten is laagdrempelig en het onderwijs is goed georganiseerd. Met ons mixed classroom onderwijsaanpak maken wij gebruik van diversiteit om de onderwijservaring voor alle studenten te verrijken. 

Goede studiebegeleiding

In de bacheloropleidingen Criminologie, Notarieel Recht en Rechtsgeleerdheid word je begeleid door een zogenaamde leerlijncoach. Dit is een ouderejaarsstudent. Door het voeren van regelmatige gesprekken (individueel en in groepsverband) krijg je meer inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit helpt je tijdens je opleiding maar ook zeker in je verdere loopbaan.

Loop je vast tijdens je studie? Of twijfel je over je studiekeuze? Dan kun je terecht bij een van de studieadviseurs. Wil je je alvast voorbereiden op een stage of je loopbaan? Dan kun je terecht bij ons Career Office. Een CV-check, oefengesprek voor een sollicitatie of een LinkedIn-check gesprek, onze careercoaches helpen je graag. Ook organiseren zij regelmatig workshops en events ter voorbereiding op je loopbaan.

VU-campus

Rechten studeren aan de VU is leren en leven op de compacte VU-campus. Dat voel je meteen: als bachelor student heb je direct een sterk gemeenschapsgevoel en een bruisend studieleven. Je volgt er colleges en werkgroepen en kunt ook deelnemen aan tal van activiteiten die je studietijd verrijken. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid bevindt zich in het Initium. Het Concilium op de tweede etage is het bruisende hart van onze faculteit. Hier loop je binnen bij de diverse studieverenigingen, werk je samen in de studieruimtes, of haal je lekkere koffie. 

Ook voor ontspanning ben je op het centrale campusplein op de juiste plek, bijvoorbeeld om een hapje te eten, films te kijken of wat te drinken. Verder vind je hier een supermarkt, 3D debatcentrum, beach volleybalveld en zelfs een espressobar. Je ontmoet gemakkelijk medestudenten van alle opleidingen die de VU rijk is. Bovendien bevindt de VU campus zich midden op de Zuidas in Amsterdam. De VU is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. 

Kom Rechten studeren aan de VU. Kijk welke bachelor opleidingen er zijn. 

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Tijdens de opleiding krijg je inzicht in de wisselwerking tussen het recht en de maatschappij, bestudeer je (internationale) klimaatregels en de gevolgen voor arme landen of onze economie. Samen met studiegenoten denk je na over het recht en breng je het in actie door na een zitting met de rechter te spreken. Of je treedt zelf op in een oefenrechtbank en gaat op excursie naar de Tweede Kamer. 

Lees verder

Verander je wereld: kom rechten studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Wil je meer weten?

Heb je vragen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). Op vrijdag 18 april en maandag 21 april is de telefoon gesloten.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam