Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de rijkdom van chemie

Kijk jij ernaar uit om zelf nieuwe moleculen te bouwen in het lab? Wil je graag moleculaire interacties ontrafelen? En wil jij de bouwstenen voor nieuwe bioplastics ontwerpen? 

Dan is de studie Scheikunde iets voor jou.

Meld je aan

 • Hoe meld je je aan voor deze opleiding?

  Deze opleiding is in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kan de toelatingseisen voor deze opleiding vinden op de opleidingspagina van de UvA. Meld je aan via Studielink bij de UvA. Zij zorgen ervoor dat je na volledige inschrijving bij de UvA ook bij de VU ingeschreven wordt.

 • Matching

  Deelname aan Matching is verplicht voor deze bacheloropleiding!

  Matching is een onderdeel van je inschrijving en vindt plaats na je studiekeuze. Bij deze opleiding wordt de matching verzorgd door de Universiteit van Amsterdam, ook gelden de matchingsvereisten van de Universiteit van Amsterdam. Je toetst of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

  Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei 2023) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. De UvA Matching voor Scheikunde vindt in juni plaats en zal volledig online worden aangeboden. Je kunt dus vanuit huis deelnemen aan het onderwijs en de toets.

  Meer informatie over de matchingsactiviteit bij de UvA vind je hier

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.