Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak je vertrouwd met een nieuwe wereld

Afgestudeerd als oudheidkundige, en dan? Na de bacheloropleiding Oudheidwetenschappen kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in verschillende functies.

Culturele en maatschappelijke vraagstukken trekken steeds diepere kloven door onze samenleving en roepen om nieuwe perspectieven. Vanuit de politiek, de publieke sector en het bedrijfsleven bestaat er grote behoefte aan een kritische langetermijnvisie op culturele kwesties in en rond Europa. De interdisciplinaire opleiding Oudheidwetenschappen bereidt je bij uitstek voor op een carrière in bestuurlijke, culturele en educatieve functies die zich met deze vraagstukken bezighouden.

Verdergaan in het wetenschappelijk onderzoek behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Met een bachelordiploma Oudheidwetenschappen heb je toegang tot het (Engelstalige) masterprogramma dat binnen het ACASA-samenwerkingsverband tussen de UvA en de VU wordt aangeboden: 

Classics and Ancient Civilizations
Schrjiven en vertalen

Je kunt ook kiezen voor een de onderzoeksmaster Classics and Ancient Civilizations: Research, een lerarenopleiding met de master Educatie in de Taal en Cultuurwetenschappen of een andere master die aan de VU, UvA of een andere universiteit wordt gegeven.

Je gaat werken

Na je bachelor Oudheidwetenschappen ben je uitstekend gekwalificeerd voor functies waarin een academisch werk- en denkniveau een vereiste is. Afgestudeerden gaan bijvoorbeeld werken:

in het onderwijs 
bij musea
bij erfgoedinstellingen
bij uitgeverijen en media
bij overheidsorganisaties
in de wetenschap (aanvankelijk als promovendus)