Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Maak je vertrouwd met een nieuwe wereld

Afgestudeerd als oudheidkundige, en dan? 

Na de bacheloropleiding Oudheidwetenschappen kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in verschillende functies.

De opleiding bereidt je voor op werk in de cultureel-educatieve sector, bijvoorbeeld op museale en educatieve functies bij musea en andere erfgoedinstellingen, bij uitgeverijen en in de reiswereld. Met de opleiding Oudheidwetenschappen ben je uitstekend gekwalificeerd voor banen waarvoor een academisch denk- en werkniveau een vereiste is. Je kunt hierbij denken aan functies bij de overheid, maar ook in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker. Ook liggen er kansen in archeologische functies en in het onderwijs, waar grote vraag is naar academisch geschoolde docenten. Verdergaan in het wetenschappelijk onderzoek behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Met een bachelordiploma Oudheidwetenschappen heb je toegang tot het (Engelstalige) masterprogramma dat binnen het ACASA-samenwerkingsverband tussen de UvA en de VU wordt aangeboden: 

Classics and Ancient Civilizations
Schrjiven en vertalen

Je kunt ook kiezen voor een de onderzoeksmaster Classics and Ancient Civilizations: Research, een lerarenopleiding met de master Educatie in de Taal en Cultuurwetenschappen of een andere master die aan de VU, UvA of een andere universiteit wordt gegeven.

Je gaat werken

Na je bachelor Oudheidwetenschappen ben je uitstekend gekwalificeerd voor functies waarin een academisch werk- en denkniveau een vereiste is. Afgestudeerden gaan bijvoorbeeld werken:

in het onderwijs 
bij musea
bij erfgoedinstellingen
bij uitgeverijen en media
bij overheidsorganisaties
in de wetenschap (aanvankelijk als promovendus)