Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoek alle facetten van het menselijk lichaam

Als afgestudeerd biomedicus kun je jouw talent op verschillende manieren inzetten. Je hebt vanaf de eerste dag veel onderzoek en practica gedaan en je was vaak te vinden in het lab.

Tijdens je studie heb je micro-organismen bestudeerd, experimenten gedaan en via proeven geprobeerd oplossingen te vinden voor verschillende problemen. Je hebt meegelopen met een onderzoeksgroep en daar behoorlijk wat onderzoekservaring opgedaan. Je onderzoek skills zijn ijzersterk. Je hebt een stevige theoretische basis meegekregen, volledig in het Engels. En je hebt je heel specifiek kunnen verdiepen in processen die zich in het menselijk lichaam afspelen bij ziekte en gezondheid. Je hebt geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar bijvoorbeeld de behandeling van een ziekte als kanker te kijken, en op welke manieren je kunt ingrijpen. Met je verworven vaardigheden kun je veel kanten op, zowel in de universitaire als medische wereld. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen onderzoek te doen naar een bepaalde ziekte of het maken van nieuwe vaccins.

Yvette van Kooyk, Moleculaire Celbiologie en Immunologie

Yvette van Kooyk, Moleculaire Celbiologie en Immunologie

"Suikermoleculen kunnen het afweersysteem beïnvloeden"

Van Kooyk ontving de Spinozapremie 2019 voor haar baanbrekende werk aan de rol van suikermoleculen in de immunologie. Van Kooyk ontrafelde de manier waarop het immuunsysteem ontregeld raakt bij het ontstaan van kanker, auto-immuunziekten en infectieziekten zoals hiv/aids. De nano-medicijnen die ze ontwikkelt, moeten het immuunsysteem ondersteunen bij de strijd tegen kanker en andere ziekten.

Yvette van Kooyk

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je doorstuderen en je nog verder bekwamen in het vakgebied van Biomedical Sciences? Een bijdrage leveren aan het doen van onderzoek? De meeste studenten kiezen voor een van de masters die je aan de VU kunt volgen, ze sluiten perfect aan op je bachelor.

Je gaat werken

Met een bachelor Biomedical Sciences kun je als assistent-onderzoeker bij verschillende werkgevers aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoeksinstituut, universiteit, ziekenhuis, medisch centrum, RIVM, TNO of de farmaceutische industrie. Je kunt ook gaan werken als consultant of projectmanager bij bedrijven in de bioscience sector, bij de overheid, verzekeraars, consultancy, of als docent Biologie in het voortgezet onderwijs.

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?