Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verwonder je over het menselijk bewegen

Afgestudeerd als bewegingswetenschapper, en dan?

Na de bachelor Bewegingswetenschappen kiezen de meesten ervoor om door te studeren in een aansluitende masteropleiding, maar je kunt ook als bachelor aan de slag in verschillende functies. 

Na je bacheloropleiding weet je alles over het analyseren van data en kun je de bewegingen van het menselijke bewegingsapparaat observeren en analyseren. Je weet hoe je kunt bepalen of een oefening effectief is, bijvoorbeeld in de sport of revalidatie. Er ligt een flinke uitdaging op je te wachten op het gebied van veroudering en beweging. Door je opgedane kennis en vaardigheden kun je binnen veel verschillende sectoren aan de slag. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Veel studenten kiezen voor een master in de bewegingswetenschappen, maar het is ook mogelijk om een master in een aanverwant gebied te volgen zoals Neurosciences, Health Sciences, Geneeskunde, of Biomedical Engineering. Soms moet je eerst een pre-master gevolgd hebben om toegelaten te worden tot een masteropleiding.

Je gaat werken

Onze ervaring is dat de meeste Ba-alumni doorstuderen. Veel afgestudeerden met een mastertitel op zak kiezen voor een onderzoeksfunctie bij een universiteit of hogeschool. Anderen worden inspanningsfysioloog, sportpsycholoog, data-analist, docent, psychomotorisch therapeut of consultant binnen de sport, gezondheidszorg of revalidatie. Voorbeelden van organisaties waar afgestudeerde Bewegingswetenschappers terecht komen zijn: universiteiten, hogescholen, sportorganisaties zoals NOC*NSF, Ajax, Feyenoord, Sunweb, GGD’s, zorgverzekeraars en revalidatiecentra. Klik hier voor een overzicht van carrièremogelijkheden na de opleiding Bewegingswetenschappen. 

Word lid van de LinkedIn groep Human Movement Sciences VU University om op de hoogte te blijven van toekomstige baanmogelijkheden. 

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?