Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Creëer de toekomst van hightech gezondheidszorg!

Biomedical Technology and Physics

Vertaal fundamenteel onderzoek naar innovatieve biomedical engineering oplossingen

In de master Biomedical Technology and Physics aan de Vrije Universiteit Amsterdam verdiep je je in medische fysica, biofysica en klinische technologie. Je vertaalt onderzoek naar de grondbeginselen van natuurkunde en biologie naar innovatieve, biomedisch-technische (biomedical engineering) oplossingen voor de gezondheidszorg. Je krijgt les van onderzoekers van de VU en het Amsterdam UMC (VUmc en AMC) in bijvoorbeeld biomedische optica, elektronica, modelleren, beeldverwerking en ondernemerschap. Daarnaast werk je vanuit een sterk exacte benadering aan oplossingen voor klinische problemen die aan je voorgelegd worden tijdens een lezingenserie door clinici. 

Met een master in Biomedical Technology and Physics kun je onderzoek doen in een klinische omgeving, bij medische onderzoeksinstituten of bij biomedische en farmaceutische bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, ontwikkelaar, consultant of onderzoeker.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Biomedical Technology and Physics. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions