Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Creëer de toekomst van hightech gezondheidszorg!

Biomedical Technology and Physics

Vertaal fundamenteel onderzoek naar innovatieve biomedical engineering oplossingen

In de master Biomedical Technology and Physics aan de Vrije Universiteit Amsterdam verdiep je je in medische fysica, biofysica en klinische technologie. Je vertaalt onderzoek naar de grondbeginselen van natuurkunde en biologie naar innovatieve, biomedisch-technische (biomedical engineering) oplossingen voor de gezondheidszorg. Je krijgt les van onderzoekers van de VU en het Amsterdam UMC (VUmc en AMC) in bijvoorbeeld biomedische optica, elektronica, modelleren, beeldverwerking en ondernemerschap. Daarnaast werk je vanuit een sterk exacte benadering aan oplossingen voor klinische problemen die aan je voorgelegd worden tijdens een lezingenserie door clinici. 

Met een master in Biomedical Technology and Physics kun je onderzoek doen in een klinische omgeving, bij medische onderzoeksinstituten of bij biomedische en farmaceutische bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, ontwikkelaar, consultant of onderzoeker.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Biomedical Technology and Physics. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions