Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verantwoorde keuzes voor een betere toekomst

Afgestudeerd als kenner van duurzaamheidsvraagstukken met een goede basis in zowel economie als aardwetenschappen, en dan?

Na de bachelor Aarde, Economie en Duurzaamheid beschik je over grondige kennis van aardwetenschappen en economie. Een unieke combinatie, waarmee je veel kanten op kunt. Je hebt geleerd om duurzame oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken en hoe je deze vanuit een 360-graden blik kunt aanvliegen. Je beschikt over ideeën hoe de aarde leefbaar te houden, nu en in de toekomst en je hebt kennis van sociale- en politieke processen. Je bent in staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren en kent de praktijk als geen ander vanwege het vele veldwerk en de excursies naar betrokken organisaties en bedrijven tijdens de studie. De meeste studenten kiezen na hun bachelor voor doorstuderen en gaan zich specialiseren door een master te doen.  

Jeroen Aerts, hoogleraar water- en klimaatrisico’s aan de VU

Jeroen Aerts, hoogleraar water- en klimaatrisico’s aan de VU

"Globale klimaatverandering raakt ieder individu. Ons onderzoek laat zien dat als individuen samenwerken we dit globale probleem aankunnen"

Jeroen Aerts is actief aan de VU op het gebied van computersimulaties van overstromingsrisico’s. De zogeheten risicokaarten die hij maakt, laten zien waar maatregelen moeten worden genomen tegen zeespiegelstijging. Zijn VU onderzoek dient als basis voor deltaplannen in steden over de hele wereld.

Jeroen Aerts

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

De meeste afgestudeerden kiezen een master waarin duurzaamheidsthema’s van de bacheloropleiding Aarde, Economie en Duurzaamheid op een interdisciplinaire manier worden uitgediept.

Hydrology
Environment and Resource Management
Global Environmental Change and Policy
Earth Science
Spatial, Transport and Environmental Economics
Sustainable Development

Je kunt ook kiezen voor een master op het vlak van één van beide disciplines. Bijvoorbeeld Earth and Climate of Spatial, Transport and Environmental Economics. Je kunt ook kiezen voor een communicatiemaster of een educatieve master. Buiten deze lijst is er enorm veel meer mogelijk aan universiteiten in binnen- en buitenland.

Je gaat werken

Met een bachelordiploma Aarde, Economie en Duurzaamheid op zak ben je multi-inzetbaar en kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht. Bijvoorbeeld als breeddenkende deskundige bij een onderzoeksinstituut zoals Deltaris of een universiteit, het ministerie van EZ en Klimaat of Infrastructuur en Waterstaat. Dijkbeheerder bij een waterschap, projectleider herstelprogramma’s na een eventuele ramp. Adviseur of beleidsmedewerker bij water- of duurzaamheidsprojecten, risico-analist overstromingsveiligheid bij een verzekeraar, projectleider bij een groot ingenieursbureau als Tauw of Arcadis of bij een ngo als Natuurmonumenten of Commonland. Je kunt ook je eigen bedrijf in duurzame oplossingen starten.

Mogelijke functies: 

  • adviseur
  • beleidsmedewerker
  • risico-analist
  • projectleider
  • dijkbeheerder