Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Help mee wereldwijde wateruitdagingen op te lossen

Leer de impact van hydrologie te duiden

Tijdens de tweejarige Engelstalige master Hydrology aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je dieper in op de complexe interacties tussen hydrologische processen en hun relatie met de samenleving, het klimaat en vegetatie.

Je leert veldmetingen en theorie toe te passen om het waterrisico (zoals droogte en overstromingen) voor de samenleving in te schatten, terwijl je managementopties verkent om het risico te verminderen. Je eerste jaar bestaat volledig uit cursussen die te maken hebben met proceshydrologie, waterrisico en wereldwijde hydrologie. In het tweede jaar kun je je verder specialiseren in jouw interessegebied door keuzecursussen te kiezen.

Na afronding van dit masterprogramma kun je als manager, adviseur of onderzoeker in hydrologie en waterbeheer aan de slag bij engineeringbedrijven, adviesbureaus, ngo’s of in de academische wereld.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Hydrology. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions