Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Dag van de Moedertaal

12 februari 2024
Op donderdag 29 februari 2024 vindt de Dag van de Moedertaal plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

“Op de Dag van de Moedertaal vieren we rijkdom aan verhalen en perspectieven die elke taal met zich meebrengt. Het beheersen van onze moedertaal is van onschatbare waarde voor het begrijpen en leren van andere talen. Hier op de VU zien we diversiteit, in taal maar ook in allerlei andere vormen, als een echte verrijking. We koesteren het als een bron van wijsheid en begrip, en daar ben ik natuurlijk enorm trots op.
Of, om in mijn eigen ‘moedertaal’ te spreken: En doa bin iech netuurlek oongeluifelek gruuts op!
- Jeroen Geurts, Rector Magnificus

Op de Dag van de Moedertaal geeft de VU taaldiversiteit een plaats in het diversiteitscanon, naast diversiteit in vakgebieden, ideeën, culturen, nationaliteiten, identiteiten, overtuigingen en levensbeschouwingen. Naast bewustwording en waardering van de taaldiversiteit op de VU wordt deze dag ook georganiseerd om vraagstukken over taaldiversiteit te ontdekken en een start te maken met het opstellen van een taaldiversiteitsprogramma.

Taalbeleid
De VU-dag van de Moedertaal wordt georganiseerd in het kader van het Taalbeleid van de VU. Dit beleid heeft als belangrijkste doel dat de bestaande taaldiversiteit een belangrijk onderdeel wordt van de sociale en culturele campus.

Direct naar het programma en aanmelden.