Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Successvol webinar over Japanse en Nederlandse samenwerking

11 maart 2024
Het NL Japan SDG-webinar bracht belangrijke sprekers uit Japan en Nederland samen om oplossingen te bespreken voor duurzame ontwikkeling. Het evenement werd georganiseerd door VU Amsterdam en de Japanse Ambassade in Nederland. Beide benadrukten hoe belangrijk samenwerking is om wereldwijde problemen aan te pakken en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Het evenement begon met een welkomstwoord van de Rector Magnificus, Professor Jeroen J.G. Geurts, die benadrukte hoe samenwerking kan helpen bij het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) over de hele wereld. De Japanse Ambassadeur in Nederland, de heer Hiroshi Minami, sprak ook en benadrukte de historische banden tussen Nederland en Japan en het belang van samenwerking op het gebied van duurzame ontwikkeling, circulaire economie en energietransitie, vooral met het oog op de Osaka World Expo 2025 die Japan organiseert.

Tijdens het webinar deelden deskundige sprekers zoals Professor Kenzo Hiroki uit Japan en professoren van de VU hun kennis over belangrijke mondiale kwesties zoals gezondheid, onderwijs, innovatie, rampenrisicovermindering en waterbeheer. Ze lieten zien waarom samenwerking tussen verschillende sectoren zo belangrijk is om deze uitdagingen aan te pakken. Professor Bart Bossink modereerde het webinar, en tilde zo het evenement naar een hoger niveau.

Er werd ook gesproken over het belang van goede praktijken op internationaal, nationaal en regionaal niveau, en de rol van Publiek-Private Samenwerkingen (PPS'en) werd benadrukt als essentieel voor vooruitgang. Het webinar onderstreepte ook het belang van inclusieve groei en veerkracht, vooral in ontwikkelende en opkomende landen.

Als afsluiting werden deelnemers aangemoedigd om samen te werken aan wereldwijde duurzame ontwikkelingsinitiatieven. Het NL Japan SDG-webinar toonde de gedeelde toewijding van Japan en Nederland aan een duurzame toekomst en benadrukte de impact die kan worden bereikt door gezamenlijke actie.

Twee van de vooraanstaande sprekers

Twee van de vooraanstaande sprekers

Rector Magnificus VU Amsterdam, Prof. dr. Jeroen J.G. Geurts en de Japanse Ambassadeur in Nederland, H.E. Mr. Hiroshi Minami