Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leerlijn Valorisatie en Impact

2 mei 2024
Heb je ooit nagedacht over de impact die je werk kan hebben buiten de academische wereld? In januari is IXA gestart met een nieuw leertraject over valorisatie en impact.

Wil je verkennen of en hoe je de impact die je al maakt kan vergroten?  In januari is IXA gestart met een nieuw leertraject over valorisatie en impact. Het doel? Je inspireren en je bewust maken van de kracht die schuilt in het creëren van waarde en impact met je onderzoek.

Start en tijdlijn

IXA is in januari gestart met de pilot van het nieuwe leertraject. Module 1 en 2 hebben inmiddels plaatsgevonden. Voor module 3 zijn nog sessies gepland in mei en juni. De exacte data staan hieronder.

Na de zomer wordt de hele serie opnieuw georganiseerd. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar info@ixa.nl of blijf op de hoogte door je aan te melden voor de IXA nieuwsbrief.

Duur Leerpad

Het hele Leerpad beslaat 4 sessies verspreid over ongeveer 2 tot 3 maanden.

Voor wie?

Onderzoekers van de Amsterdamse kennisinstellingen kunnen deelnemen aan dit traject. Het leertraject is met name geschikt voor PhD’s in hun late fase en Postdocs die zich willen bekwamen in valorisatie van hun onderzoek.

De inhoud van het Leertraject Valorisatie en Impact

Wat kun je verwachten van dit leertraject? Het leertraject is opgebouwd in 3 modules; een introductiesessie, verdiepingssessie en twee sessies waarin je werkt aan jouw eigen idee. De deelnemers kunnen naar eigen behoefte aan de slag met een aantal vaardigheden. Centraal staat je eigen onderzoek of idee die je gedurende het traject verder uitwerkt tot een service, product of voor public outreach. Via deze leerlijn breng je in korte tijd jouw idee een stap verder. 

Vorm

De modules worden in hybride vorm aangeboden, korte interactieve sessies op locaties worden afgewisseld met online informatie. Je kunt alle modules volgen in een doorlopende leerlijn of afzonderlijke modules volgen. Het zijn interactieve sessies waarbij veel ruimte is voor vragen en samenwerken met en leren van collega onderzoekers.

Locatie

De eerste sessie start op de eigen kennisinstelling. Daarna zijn de kennisinstellingen afwisselend gastheer zodat deelnemers een kijkje kunnen nemen bij andere instellingen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan dit leertraject. Aanmelden is wel gewenst.

Cursusopzet

Module 1: Impact met onderzoek: een kans?
Laat je inspireren door onderzoekers die je al zijn voorgegaan in het realiseren van impact. In deze sessie van 1 uur hoor je meer wat valorisatie en impact anderen heeft gebracht. Leer je wat valorisatie en creëren van impact inhoudt, wat het belang is en met name hoe het jou als onderzoeker kan helpen.

Duur: 1 uur
Locatie: Deze eerste module wordt per instelling georganiseerd en vindt ook plaats op je eigen instelling.

Module 2: Impact met onderzoek: een verdieping in valorisatie

In deze verdiepingssessie van een halve dag duiken we dieper in de materie. Je leert niet alleen de verschillende vormen van valorisatie kennen, maar ook hoe je het proces kunt vormgeven. Je ontdekt welke ondersteuning beschikbaar is en hoe je de eerste stappen kunt zetten om impact te creëren met je onderzoek of idee.

Duur: één sessie van 3 uur
Locatie: De kennisinstellingen zijn afwisselend gastheer van de sessies.

Module 3: Impact met onderzoek: de eigen praktijk centraal    

In deze derde module ga je aan de slag met je eigen idee. Tijdens twee interactieve sessies van een halve dag ga je jouw idee verder uitwerken en concretiseren. Aan het einde van deze sessies weet je hoe je impact kunt realiseren. Je hebt een overzicht van de te nemen stappen, een duidelijk plan en je weet hoe een netwerkanalyse te maken van contacten die je verder kunnen helpen.

Duur: 2 keer een sessie van 3 uur
Locatie: De kennisinstellingen zijn afwisselend gastheer van de sessies.

Session 1: Thursday 30 May from 9:30 – 12:30, location, tba.
Session 2: Thursday 20 June from 9:30 – 12:30 location, tba.
Registration for 30 May and 20 June