Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nieuwe opleidingsdirecteur bachelor Computer Science

2 november 2022
Jacopo Urbani is benoemd als de nieuwe opleidingsdirecteur van de bachelor Computer Science. Jacopo is per 1 september 2022 begonnen als de opvolger van dr. Thilo Kielmann, die de functie de afgelopen drie jaar heeft vervuld.

Jacopo Urbani is universitair docent Informatica aan de VU en werkt daarnaast als gastonderzoeker bij het CWI. Zijn onderzoeksgebied bevindt zich op het snijvlak van AI en data-intensieve systemen. Zo geeft hij leiding aan een onderzoeksteam dat zich richt op het ontwikkelen van methodes voor het verkrijgen en verklaren van kennis uit grote datasets. 

Hiervoor heeft hij programma's ontwikkeld die AI-technieken, machine learning of een combinatie daarvan toepassen en die daardoor binnen zijn vakgebied als baanbrekend worden beschouwd. Eerder in zijn carrière promoveerde hij op een proefschrift over gedistribueerde redeneeralgoritmes, dat door een commissie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen werd genomineerd als een van de beste informaticaproefschriften van Nederland. Na postdoctoraal onderzoek in de VS (Stanford) en Duitsland (Max-Planck-Gesellschaft) begon hij als docent aan de VU. In 2018 kreeg hij een vaste aanstelling. Kijk voor meer informatie op www.jacopourbani.it.