Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Campus

Laatst gewijzigd op 17 oktober 2022
Alles over de VU Campus vind je op deze pagina

VU Campus

 • Plattegrond

  Ontdek de VU Campus! De VU heeft een gastvrije, centrale campus op de Amsterdamse Zuidas. De campus huisvest talent, wetenschappelijke staf en beschikt over uitstekende faciliteiten voor onderwijs en onderzoek. Het is een plek waar mensen zich thuis voelen, elkaar ontmoeten en waar samenwerking plaatsvindt.

 • Openingstijden en huisregels

 • Servicedesks

  • FCO Servicedesk
   Bij de FCO Servicedesk kun je terecht voor het doorgeven van een spoedeisende technische storing, niet zijnde een noodgeval en met vragen of klachten over de facilitaire dienstverlening. Storingen van audiovisuele middelen meld je ook bij de FCO Servicedesk.
  • IT Servicedesk
   Heb je een vraag over thuiswerken, telefonie of internet? Op de Serviceportal vind je alle producten en diensten van IT.
   IT Servicedesk
  • HRM Servicedesk
   Wil je informatie over arbeidsvoorwaarden, het indienen van declaraties of andere personeelszaken, kijk dan bij Personeelszaken.
   HRM Servicedesk
  • FSC Servicedesk
   Het Financieel Service Centrum (FSC) beheert de financiële administratie van de VU. Dat zijn kleine zaken zoals de factuur van uw bestelling, maar ook zaken als de jaarrekening van de VU. Meer informatie over alle financiële producten en diensten vind je bij Financiën.
   FSC Servicedesk
  • Inkoop Servicedesk
   Heb je een vraag over het bestellen via de VU webwinkel? Meer informatie hierover vind je bij bestellen.VU
   Inkoop Servicedesk
 • De moderne werkplek

  • Digitale werkplek
   Met de digitale werkplek van de VU heb je altijd en overal toegang tot de applicaties en data die je nodig hebt om te kunnen werken of studeren. Meer informatie vind je op deze VU-pagina.
  • Voorzieningen voor mensen met een beperking
   VU-gebouwen en -ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en anderen met een lichamelijke beperking. In de nabije omgeving van alle gebouwen zijn parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Daarnaast heeft ieder gebouw minimaal één rolstoeltoegankelijke ingang en zijn alle restaurants en de bibliotheek rolstoeltoegankelijk. Meer informatie > 
  • Gedragscode
   We hebben binnen de VU regelingen om de bescherming van (persoons)gegevens en de ICT-infrastructuur te waarborgen. Deze zijn vastgelegd in de Gedragscode computer- en netwerkgebruik.
 • Veiligheid

  • Belangrijke telefoonnummers
   Bij spoedgevallen, incidenten en bedreigingen (denk aan een bommelding, ernstige lichamelijke bedreiging of een grote technische storing) bel je het VU alarmnummer: 22222 of 020 598 2222.

   Bel het VU alarmnummer óók als het landelijk alarmnummer 112 al is gebeld. De Beveiliging kan de hulpdiensten opvangen en begeleiden. Blijf bij het slachtoffer totdat de ambulance er is. Verleen de noodzakelijke eerste hulp, er is een BHV-er/EHBO-er onderweg.

   Bij diefstal of meldingen waar geen directe dreiging aanwezig is, kan de Beveiliging worden ingeschakeld (020‐985854, via de Security Desk of de recepties van de VU-gebouwen). Je vindt de Security Desk in de kelder van het Hoofdgebouw (KC-04), ze zijn hier 24 uur per dag aanwezig. Gedurende de openingstijden van de VU-gebouwen is een gastdame/-heer aanwezig. Ook hier kun je terecht.
  • Meld- en adviespunt veiligheid VU
   Het Meld- en adviespunt VU is bedoeld voor zowel medewerkers als studenten aan de VU. Je kunt hier op vertrouwelijke basis melding maken van interne (fysieke en/of sociale) incidenten, onveilige situaties en bedreiging (ook online via social media). Aan de hand van je melding kunnen we maatregelen treffen om herhaling te voorkomen. Je melding komt binnen bij HRM, Arbo en Milieu en de afdeling Beveiliging van FCO. Meer informatie over het meldpunt >
  • Privacy en integriteit
   De Vrije Universiteit verwerkt als werkgever persoonsgegevens van medewerkers. Bij indiensttreding verstrekken medewerkers verschillende gegevens, zoals naam, leeftijd en woonplaats. Ook tijdens hun loopbaan bij de VU verwerkt de VU gegevens, zoals met betrekking tot de aanstelling en de te volgen opleidingen en werkervaring. Deze persoonsgegevens worden onder meer opgeslagen in systemen.
   De VU hecht er waarde aan dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonsgegevens van haar medewerkers. Naleving van wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens en privacy is voor de VU van groot belang.
 • Op en rond de campus

  • Horeca en retail
   Vrijwel alle VU-gebouwen beschikken over restauratieve voorzieningen, zoals een restaurant, lunch- en/of koffiecorner. Hier kun je terecht voor koffie, thee, een broodje, een kop soep of een warme maaltijd. Daarnaast zijn in bijna alle gebouwen automaten aanwezig voor koffie/thee, frisdrank en snacks. Op de campus zijn verder verschillende horeca- en retailvoorzieningen aanwezig, zoals Grand café LIVING, koffiebar Doppio, Bar Boele, supermarkt Spar en de VU boekhandel. Meer informatie over de restauratieve voorzieningen op de VU campus
  • Bijzondere ruimtes

   Bezinningsruimte
   In het hoofdgebouw op de eerste verdieping naast de 4-liften groep (A-vleugel) is een kamer (1A-19) ingericht als bezinningsruimte. Deze sober ingerichte ruimte biedt de mogelijkheid om je even terug te trekken of om, individueel of in kleine groepen, te kunnen mediteren. De kamer is dagelijks geopend. Wij raden je wel aan je eigen meditatiematje mee te nemen.

   Gebedsruimte
   In deze gebedsruimte kunnen medewerkers en studenten terecht voor gebed of bezinning. Een scherm maakt afzonderlijk gebed door mannen en vrouwen mogelijk. In het voorportaal van de gebedsruimte zijn voor mannen en vrouwen tevens gescheiden wasgelegenheden aangebracht.
   Meer informatie over de gebedsruimte

   Kleed- en doucheruimten
   In verschillende VU-gebouwen zijn kleed- en doucheruimten aanwezig. Medewerkers kunnen hier gratis gebruik van maken tijdens de openingstijden van het gebouw. Toegang aanvragen kan via de VU-pas rechten wijzigen. Overzicht douchelocaties

   Kolfruimte
   Voor medewerksters en studentes bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van kolfruimten. De ruimtes zijn voorzien van een makkelijke stoel, een aankleedtafel, een koelkast en warm/koud stromend water. Meer informatie over de kolfruimte

   Rustruimte
   In het Hoofdgebouw is op de eerste verdieping (1A-68) een speciale rustruimte ingericht voor medewerkers en studenten met een beperking en/of chronische ziekte. In de rustruimte is onder andere een relaxstoel aanwezig die in ligstand kan. De rustruimte is niet vrij toegankelijk, de rustruimte kan op de VU-pas worden bijgeschreven via het formulier VU-pas rechten wijzigen.
  • Botanische tuin Zuidas
   De Botanische tuin Zuidas is een groene oase tussen het Amsterdam UMC - locatie VUmc en de campus, waar je even heerlijk kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag. De botanische tuin is op zijn mooist in de zomermaanden, wanneer een enorme collectie (sub)tropische planten, waaronder grote palmen, rondom de kassen staat opgesteld. De tuin is gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
   Meer informatie over de Botanische tuin Zuidas
  • Cultuurcentrum Griffioen
   De Griffioen is het Cultuurcentrum van de VU is gevestigd in het Nieuwe Universiteitsgebouw - De Boelelaan 1111. Ieder seizoen zijn er cabaret- en theatervoorstellingen te zien en er zijn diverse leuke en interessante cursussen te volgen. Meer informatie over Griffioen
  • Rialto
   Rialto VU is een filmtheater, gevestigd in het Nieuwe Universiteitsgebouw - De Boelelaan 1111. Met 4 state-of-the-art filmzalen levert Rialto VU niet alleen een bijzondere bijdrage aan het culturele leven op de VU Campus, maar ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking. Meer informatie over Rialto VU.
  • Sport
   Op de campus en op Uilenstede zijn moderne sportcentra waar gesport kan worden door studenten en medewerkers. Voor medewerkers heeft de VU een speciaal beweeg-/sportprogramma VU fit at work. Medewerkers kunnen hier gratis aan deelnemen. Je kunt onbeperkt deelnemen aan fitness, aerobicslessen en trainingen. Meer informatie over het sportcentrum.

   Op de campus zijn basketbal- en volleybalvelden aanwezig. Hier kun je kosteloos gebruik van maken. Reserveren kan via de FCO Servicedesk.
  • Beeld en geluid
   Het Audiovisueel Centrum (AVC) biedt ondersteuning aan onderwijs en onderzoek door middel van beeld en geluid. Hier kun je terecht voor audio- en videoproducties, ondersteuning bij evenementen en verhuur van apparatuur. Het AVC verzorgt ook technische service. Het AVC is bereikbaar via: algemeen.avc@vu.nl of T: 020 59 89161. Meer informatie over het Audiovisueel Centrum
  • Reprografie
   REPRO VU print services (Hoofdgebouw KA-30) verzorgt druk- en printwerk. Hier kun je terecht voor printen/kopiëren van grote oplages, maar ook voor het drukken van posters, proefschriften of uitnodigingen, het bewerken van digitale bestanden, het opmaken van drukwerk, etc. Meer informatie over REPRO VU print services.
  • Fiets, scooter of motor parkeren
   Verspreid over de VU Campus zijn verschillende openbare en afgesloten (overdekte) fietsenstallingen en aparte openbare parkeervakken voor brommers en motoren. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de stalling. Medewerkers krijgen toegang tot de stalling met je VU-pas, mits voorzien van de juiste autorisaties. Gebruik van de stallingen is op eigen risico. Lees meer over fiets, scooter of motor parkeren.