Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Eten en drinken

In elk gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam vind je een restaurant, koffiecorner of automaat waar je koffie of thee en/of een versnapering kunt kopen. Op het campusplein vind je Grand café The Basket en koffiebar Doppio.

Op de VU Campus zijn verschillende horecavoorzieningen. De koffiecorners in de gebouwen bieden alle faciliteiten voor een koffiepauze of een snelle lunch met een warme snack of een voorverpakte sandwich. In de restaurants is het aanbod aan lunchartikelen nog uitgebreider en in het restaurant in het Hoofdgebouw worden ’s middags en ’s avonds warme maaltijden geserveerd. 

Meer informatie over het assortiment staat op de site van onze cateraar Eurest. Houd in verband met de coronamaatregelen rekening met aangepaste openingstijden van de restaurants en koffiecorners.

Restauratieve voorzieningen per gebouw

 • VU Hoofdgebouw

  Restaurant Foodplaza is geopend van 10:00 - 19:30 uur.

  In de centrale hal van het Hoofdgebouw kun je voor koffiespecialiteiten, tussendoortjes en lunchgerechten terecht bij koffiecorner Mainstreet. De koffiecorner is maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 - 17:00 uur en in het weekend van 10.00 uur - 16.00 uur.

  Op de 8e etage vind je koffiecorner REVO waar je naast koffiespecialiteiten een uitgebreider assortiment treft zoals panini’s, worteltaart en smoothies. REVO is geopend van 09.30 - 14.00 uur.

 • Nieuwe Universiteitsgebouw

  Dallucci in het Atrium is geopend van 08:30 tot 17:00 uur.

 • Initium

  Coffee bean station is de koffiecorner op de 2e etage van Initium. Je kunt hier naast koffiespecialiteiten ook terecht voor ontbijt en lunchgerechten. Vanwege de coronamaatregelen is deze koffiecorner tijdelijk gesloten.

 • W&N Gebouw

  Bakery & More is de naam van het restaurant in het W&N Gebouw. Hier worden broodjes aangeboden voor ieder budget. Verder kun je hier terecht voor verse salades, warme gerechten en fruit en yoghurt-shakes. Vanwege de coronamaatregelen is deze koffiecorner tijdelijk gesloten.

 • Gebouw MF

  Koffiecorner Crackle&Hum is geopend van maandag t/m vrijdag 08.00 tot 17.00 uur.

  In het Foodcourt op de begane grond vind je, naast het basisassortiment, een saladebar, vegetarische broodjes, smoothies en wraps. Het restaurant is tijdelijk gesloten.

 • O|2 Science Café

  In het Science Café op de begane grond van het O|2 Labgebouw wordt een kleine kaart aangeboden met ontbijt, lunch en borrelmogelijkheden (non-alcohol en alcoholische dranken). Deze locatie is ook uitermate geschikt voor het organiseren van een borrel. 

  Het Science Café is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.

 • ACTA

  Op de begane grond vind je Coffee care. Deze koffiecorner is tijdelijk gesloten.

  Restaurant Acta op de 7e etage is geopend van 09:30 uur  – 14:00 uur.

 • Banqueting

  Je kunt bij Eurest ook terecht voor een ontbijt, lunch, diner of borrel. In de banquetingmap vind je het assortiment. Een maatwerkvoorstel behoort tot de mogelijkheden.

Automaten op de VU

 • Warme dranken automaten

  Bij de warme dranken automaten kun je terecht voor koffie(varianten), chocolademelk en heet water. Bediening van de automaten gaat via de VU-pas voorzien van ‘koffierechten’ (medewerkers VU) of een betaalpas met contactloos betalen (niet-VU medewerkers, studenten, bezoekers). De koffierechten worden direct op de VU-pas gezet, dit hoeft niet apart te worden aangevraagd. Het beheer van de automaten is uitbesteed. De koffieboon is gekozen op basis van een smaaktest onder studenten en medewerkers van de VU. 

  Koffieautomaat voor huurders van kantoorruimte

  Op verzoek is het ook voor huurders (externe partijen) mogelijk om een koffieautomaat in het eigen (besloten) werkgebied te laten plaatsen. Hier gelden criteria en voorwaarden voor plaatsing. Kosten worden doorbelast. Afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Meer informatie nodig, vraag je op via servicedesk.fco@vu.nl of (020) 59 85777.

 • Snacks, snoep en fris

  Verspreid over de VU Campus vind je automaten met snoep, snacks en frisdrank. Je vindt de automaten op de begane grond van de gebouwen en ‘op drukke plekken’, bijvoorbeeld bij grote collegezalen of studieplekken. Het gebruik van de automaten is voor eigen rekening en betalen gaat contactloos met je bankpas.

  Locaties automaten:

  • Hoofdgebouw (begane grond, 6e verdieping)
  • Initium (1e verdieping)
  • Gebouw MF (begane grond)
  • O|2 Labgebouw (begane grond)
  • Gebouw W&N (begane grond, 6e verdieping)
 • Storing melden

  Zie je een automaat die het niet doet? Geef het dan alsjeblieft door via dit formulier of aan de FCO Servicedesk (020-5985777). Vergeet niet het automaatnummer (te zien in het display van de automaat) en de locatie door te geven en het storingskaartje op de automaat om te draaien, zodat anderen zien dat de storing gemeld is. De storing wordt zo snel mogelijk opgelost. Je kunt de voortgang van je melding zien via het overzicht Mijn meldingen in je dashboard.

Horeca

 • Grand café The Basket

  Grand café The Basket vind je midden op de VU campus. The Basket heeft een groot zonnig terras en een uniek dakterras. Er is volop keuze uit een breed assortiment broodjes, soepen en tosti’s. Maar ook voor een uitgebreid diner, een feest of borrel kun je terecht bij The Basket.

  Openingstijden

  In verband met de coronamaatregelen is The Basket tot nader order gesloten.

 • Doppio Espresso

  Doppio Espresso staat voor passie voor koffie en verse en natuurlijke producten. Je kunt er genieten van een heerlijke espresso, cappuccino, of latte. De vestiging biedt binnen voldoende zitplaatsen en in de zomer is er een terras.

  Doppio Espresso biedt een ideale uitvalsbasis om te genieten van koffie tijdens het studeren of om juist even tot rust te komen en bij te praten. Er is gratis WiFi en er zijn voldoende stopcontacten. Het assortiment bestaat naast espresso, cappuccino en koffiespecials ook uit ontbijt, lunches en deeg- en zoetwaren.

  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag 8.30-17.30 uur.