Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Eten en drinken

In elk gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam vind je een restaurant, koffiecorner of (vending) automaten waar je koffie of thee en/of een versnapering kunt kopen. Op de campus zijn verschillende horecavoorzieningen.

Op het campusplein vind je koffiebar Doppio. In het Nieuwe Universiteitsgebouw zijn grand café LIVING en Bar Boele gevestigd en in het O|2 Labgebouw vind je het Science Café.

De koffiecorners in de gebouwen bieden alle faciliteiten voor een koffiepauze of een snelle lunch met een warme snack of een voorverpakte sandwich. In de restaurants is het aanbod aan lunchartikelen nog uitgebreider en in het restaurant in het Hoofdgebouw worden ’s middags en ’s avonds warme maaltijden geserveerd. 

Meer informatie over het assortiment staat op de site van onze cateraar Eurest

Restaurants en koffiebars per gebouw

 • VU Hoofdgebouw

  Restaurant Foodplaza is geopend van 10.00 - 19.30 uur. 

  In de centrale hal van het Hoofdgebouw kun je voor koffiespecialiteiten, tussendoortjes en lunchgerechten terecht bij koffiecorner Mainstreet. De koffiecorner is geopend van 08.00 - 18.30 uur en in het weekend van 09.30 - 17.00 uur.

  Op de 8e etage vind je koffiecorner REVO waar je naast koffiespecialiteiten een uitgebreider assortiment treft zoals panini’s, worteltaart en smoothies. REVO is geopend van 09.30 tot 14.00 uur.

 • Nieuwe Universiteitsgebouw

  Koffiecorner LOKL in het Atrium is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

 • Initium

  Coffee bean station is de koffiecorner op de 2e etage van Initium. Je kunt hier naast koffiespecialiteiten ook terecht voor ontbijt en lunchgerechten. De koffiecorner is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur.

 • Gebouw MF

  Koffiecorner Crackle&Hum is geopend van maandag t/m vrijdag 08.00 tot 18.00 uur.

  In het Foodcourt op de begane grond vind je, naast het basisassortiment, een saladebar, vegetarische broodjes, smoothies en wraps. Het restaurant is geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

 • W&N Gebouw

  Bakery & More is de naam van het restaurant in het W&N Gebouw. Het restaurant is gesloten.

 • O|2 Science Café

  In het Science Café op de begane grond van het O|2 Labgebouw wordt een kleine kaart aangeboden met ontbijt, lunch en borrelmogelijkheden (non-alcohol en alcoholische dranken). Deze locatie is ook uitermate geschikt voor het organiseren van een borrel. 

  Het Science Café is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

 • ACTA

  Op de begane grond vind je Coffee care. Deze koffiecorner is geopend van 08.00 - 17.00 uur.

  Restaurant Acta op de 7e etage is geopend van 09.30 uur – 14.00 uur.

 • Banqueting

  Je kunt bij Eurest ook terecht voor een ontbijt, lunch, diner of borrel. In de banquetingmap vind je het assortiment. Een maatwerkvoorstel behoort tot de mogelijkheden.

Automaten op de VU

 • Warme dranken automaten

  Bij de warme dranken automaten kun je terecht voor koffie(varianten), chocolademelk en heet water. Bediening van de automaten gaat via de VU-pas voorzien van ‘koffierechten’ (medewerkers VU) of een betaalpas met contactloos betalen (niet-VU medewerkers, studenten, bezoekers). De koffierechten worden direct op de VU-pas gezet, dit hoeft niet apart te worden aangevraagd. Het beheer van de automaten is uitbesteed. De koffieboon is gekozen op basis van een smaaktest onder studenten en medewerkers van de VU. 

  Koffieautomaat voor huurders van kantoorruimte

  Op verzoek is het ook voor huurders (externe partijen) mogelijk om een koffieautomaat in het eigen (besloten) werkgebied te laten plaatsen. Hier gelden criteria en voorwaarden voor plaatsing. Kosten worden doorbelast. Afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Als je meer informatie wilt, neem dan contact op met FCO Servicedesk.

 • Snacks, snoep en fris

  Verspreid over de VU Campus vind je automaten met snoep, snacks en frisdrank. Je vindt de automaten op de begane grond van de gebouwen en ‘op drukke plekken’, bijvoorbeeld bij grote collegezalen of studieplekken. Het gebruik van de automaten is voor eigen rekening en betalen gaat contactloos met je bankpas.

  Locaties automaten:

  • Hoofdgebouw (begane grond, 6e verdieping)
  • Initium (1e verdieping)
  • Gebouw MF (begane grond)
  • O|2 Labgebouw (begane grond)
  • Gebouw W&N (begane grond, 6e verdieping)
 • Storing melden

  Zie je een vending automaat die het niet doet? Geef het dan alsjeblieft door. Vergeet niet het automaatnummer (te zien in het display van de automaat) en de locatie door te geven en het storingskaartje op de automaat om te draaien, zodat anderen zien dat de storing gemeld is. De storing wordt zo snel mogelijk opgelost.

  • VU-medewerkers of -studenten in het bezit van een VUnet ID geven de melding door via de Serviceportal. Je kunt de voortgang van je melding zien via het overzicht Mijn meldingen in je dashboard.
  • Heb je geen VUnet ID? Doe de melding dan via de Serviceportal extern.

Horeca

 • Grand café LIVING

  Grand café LIVING vind je op de begane grond van het Nieuwe Universiteitsgebouw. LIVING heeft een zonnig terras op het campusplein. Er is volop keuze voor de lunch of kom langs voor een kop koffie. Maar ook voor een uitgebreid diner of borrel kun je terecht bij Grand café LIVING.

 • Doppio Espresso

  Doppio Espresso staat voor passie voor koffie en verse en natuurlijke producten. Je kunt er genieten van een heerlijke espresso, cappuccino, of latte. De vestiging biedt binnen voldoende zitplaatsen en in de zomer is er een terras.

  Doppio Espresso biedt een ideale uitvalsbasis om te genieten van koffie tijdens het studeren of om juist even tot rust te komen en bij te praten. Er is gratis WiFi en er zijn voldoende stopcontacten. Het assortiment bestaat naast espresso, cappuccino en koffiespecials ook uit ontbijt, lunches en deeg- en zoetwaren.

 • Bar Boele

  Bar Boele is dé culturele hotspot van de VU Campus en bevindt zich in het Nieuwe Universiteitsgebouw aan de Boelelaan 1111. Bar Boele is verbonden aan filmtheater Rialto VU en theater Griffioen, die eveneens in dit gebouw zijn gehuisvest.

Heb je vragen?

Neem contact op met de FCO Servicedesk

servicedesk.fco@vu.nl

Hoofdgebouw KC01b
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam