Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Cultuur op de VU

Op de VU Campus is er altijd wat te doen: naar de film, een theatervoorstelling, tentoonstellingen en andere evenementen.

Bekijk op deze pagina het cultuuraanbod voor studenten, medewerkers en bezoekers. 

Kunst en cultuur

 • VU Griffioen | Theater en Cursussen

  VU Griffioen heeft een divers theaterprogramma en biedt veel verschillende creatieve cursussen aan. In het theater vind je alles van cabaret tot toneel, muziek en dans, van grote namen tot nieuwe talenten. De cursussen beslaan alles van dans tot muziek, mindfulness, toneel, schrijven, fotografie, schilderen en nog heel veel meer. VU-medewerkers en studenten krijgen altijd korting op zowel de voorstellingen als de cursussen.

 • VU ART SCIENCE gallery

  In het Nieuwe Universiteitsgebouw zit de VU ART SCIENCE gallery. Hier kun je exposities en events kunt bezoeken waarin de uitwisseling tussen kunst en wetenschap centraal staat.

 • Films bij Rialto VU

  Rialto VU is een fonkelnieuw theater met vier state-of-the-art filmzalen, sinds najaar 2021 te bezoeken in het Nieuwe Universiteitsgebouw aan De Boelelaan 1111. Rialto VU levert niet alleen een bijzondere bijdrage aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

 • Kunst op de campus

  Over de gehele campus kun je kunst uit de collectie van de VU bekijken.

 • VU-koren en -orkesten

  De koren en orkesten van de VU bestaan uit studenten en medewerkers die op hoog niveau klassieke muziek maken. Per collegejaar geven zij ruim 20 concerten.

 • Botanische tuin Zuidas

  De Botanische tuin Zuidas is een groene oase waar ook ruimte is voor evenementen, cultuur en ontspanning.

 • Couperin-orgel

  In de Aula van het hoofdgebouw van de VU staat het Couperin-orgel. Het werd in gebruik genomen op 25 mei 1973, een maand na de officiƫle opening van het Hoofdgebouw.

 • HOVO Kunst en cultuur cursussen

  Wil je je blijven ontwikkelen, tijdens of na je werkende leven? HOVO biedt een groot aantal cursussen over kunst en cultuur: overzicht HOVO kunst en cultuur cursussen en opleidingen