Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Koren en orkesten

De VU kent vier muziekgezelschappen: het VU-Orkest, het VU-Koor, het VU-Kamerorkest en het VU-Kamerkoor.

VU-Orkest
Het VU-Orkest is een symfonieorkest bestaande uit ongeveer 90 musicerende studenten afkomstig uit alle uithoeken van Nederland. Het orkest geeft elk jaar verschillende concerten in de mooiste zalen in zowel binnen- als buitenland. Ga voor meer informatie naar de website

VU-Koor
Het VU-koor is een enthousiast 55-koppig studentenkoor dat zowel de grote koorwerken als kleiner of minder bekend werk zingt uit verschillende tradities. Het koor levert ieder jaar een reeks mooie concerten, al dan niet met instrumentale begeleiding van professionals. Bezoek de website voor meer informatie.

VU-Kamerorkest
Het VU-Kamerorkest bestaat uit circa 35 musici en brengt zowel modern repertoire als klassieke werken voor kamerorkest ten gehore. Regelmatig werkt het VU-Kamerorkest met jonge talentvolle solisten. Meer informatie vind je op de website

VU-Kamerkoor
Het VU-Kamerkoor telt ruim 30 ambitieuze koorzangers. Zowel jeugdig enthousiasme als wijze ervaring maken deel uit van de magische mix. Deze variĆ«teit zet zich door in de programmakeuze, waarin ruimte is voor stokoude en nagelnieuwe muziek, begeleid of a capella. Ga naar hun website voor meer informatie.

Concerten

Als VU-medewerker kun je gratis naar de concerten van de VU-muziekgezelschappen: voor ieder regulier concert zijn namelijk 25 stoelen beschikbaar gesteld die bekostigd zijn door het College van Bestuur. Drie weekenden in maart kun je naar optredens van het VU-kamerorkest, het VU koor en het VU kamerkoor. Voor elk concert geldt dat je maximaal twee kaarten per persoon kunt bestellen.

Op dit moment zijn er geen concerten gepland. 

Naast hun reguliere concerten kunnen de muziekgezelschappen ook jouw (universitaire) festiviteiten opluisteren. Neem hiervoor contact op via dit formulier.