Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU ART SCIENCE gallery

VU ART SCIENCE gallery

De VU ART SCIENCE gallery is open van dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 18 uur. De gallery host vertelt je graag meer over de expositie en de kunstwerken.

De gallery is eind 2021 opgericht om kunst, wetenschap en actualiteit met elkaar te verbinden. Als brede universiteit stimuleert de Vrije Universiteit Amsterdam het uitwisselen van multidisciplinaire kennis om bij te dragen aan oplossingen voor actuele vraagstukken in onze samenleving. Dat is urgent, want de complexe problematiek uit deze tijd vraagt om radicale concepten.

Boelelaan 1111
De galerie bevindt zich in het NU-gebouw in het hart van de VU Campus, op Boelelaan 1111, waar onderzoek, onderwijs en cultuur samenkomen. Naast de exposities zijn er theatervoorstellingen van VU Griffioen en films van Rialto VU voor iedereen te bezoeken. Cultuurcafé Bar Boele is een ontmoetingsplek voor zowel studenten en medewerkers als extern publiek.

Nu te zien: Let's Work!

In de huidige tentoonstelling Let's Work! onderzoeken kunstenaars en wetenschappers het fenomeen werk. De expositie toont werk van Jorrit Paaijmans, Nicoline van Harskamp, Ton Kruse - Faculty of In-humanities, en Rob Voerman. In het bijbehorende publieke programma gaan deze kunstenaars in gesprek met wetenschappers uit verschillende disciplines. Van 11 april t/m 19 oktober 2024.

ART SCIENCE dialogues

Met de ART SCIENCE dialogues onderzoeken we hoe kunstenaars en wetenschappers elkaar kunnen stimuleren en de weg vrijmaken voor discipline-overstijgende innovatie. Bekijk de agenda

Voorgaande exposities

VU ART SCIENCE gallery

artsciencegallery@vu.nl

VU ART SCIENCE gallery
Nieuwe Universiteitsgebouw
De Boelelaan 1111
1081HV Amsterdam

Contactpersoon

Wende Wallert - Conservator Kunst Vrije Universiteit Amsterdam