Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vluchtelingen zijn vaak getraumatiseerd

Help de mentale gezondheid van vluchtelingen verbeteren

Plotseling weggerukt worden uit je vertrouwde omgeving en je huis, familie en vrienden moeten achterlaten. Dit is de harde realiteit voor 30 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Velen ondervinden hierdoor zware psychische klachten zoals posttraumatische stress en depressie. Met jóuw steun kunnen we een verschil maken voor hun mentale welzijn.

Smartphone app
Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een krachtig hulpmiddel ontwikkeld voor de mentale gezondheid van mensen in, of gevlucht uit, conflictgebieden: een smartphone app met audio-oefeningen. Deze oefeningen zijn gebaseerd zijn op bewezen technieken om stress, angst en depressie te voorkomen of te verminderen.

Inmiddels wordt deze meertalige app op veel plaatsen gebruikt, op dit moment met name door mensen in Oekraïne en de landen eromheen.

Onderzoek naar effectiviteit
Voordat deelnemers beginnen met een module binnen de app, worden vragen gesteld over hun welzijn, zoals angst- en somberheidsniveaus. Deze informatie, inclusief gebruiksgedrag en kenmerken als geslacht, leeftijd en opleidingsniveau, wordt anoniem opgeslagen.

Aan de hand van deze data kan worden onderzocht hoe de app precies helpt bij het verbeteren van psychische klachten. Zo wordt ook duidelijk voor welke deelnemers de app het meest effectief is. De onderzoekers willen hieraan ook een onderdeel toevoegen waarbij gebruikers van de app zelf kunnen zien hoe hun stemming door de tijd heen verandert.

Dit lukt alleen met jóuw steun
Om nog meer mensen te kunnen helpen en de werking van de app nauwkeurig te kunnen analyseren, vragen de onderzoekers jou om hulp:

"We hebben nu de kans om de app verder te ontwikkelen"

Help jij mee om met deze app het mentale welzijn van vluchtelingen te verbeteren?