Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Behaal je eerstegraads lesbevoegdheid voor de bovenbouw havo/vwo

Universitaire Lerarenopleiding (ULO) voor zij-instromers

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de ULO voor zij-instromers, zoals kosten, voorlichtingsdagen en contactmogelijkheden.

Kosten
Verplicht assessment: € 2.550,00
Studie: circa  € 8.500,00, afhankelijk van de omvang van het traject
Studiemateriaal en boeken: circa € 250,00

Data intakegesprekken assessment (regulier)
Voorafgaand aan een assessment vindt een verplicht intakegesprek plaats op de VU. De intakegesprekken voor (zij-)instromers voor de opleiding die start in september 2022 zijn op dinsdag 19 april van 13.30 - 15.30 uur en donderdag 19 mei van 13.30 - 15.30 uur.

Voldoe je aan bovengenoemde toelatingseisen, dan kun je je aanmelden bij het studiesecretariaat via lerarenopleidingen@vu.nl. Geef in je e-mail aan dat het om een zij-instroomassessment gaat.
Na het verstrijken van de intakedata is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan de assessments.

Data assessmentdagen zij-instroom 
De zij-instroom assessmentdagen (9.00 – 17.00 uur) voor start september 2022 vinden plaats op dinsdag 14 juni, dinsdag 28 juni, dinsdag 5 juli en dinsdag 12 juli.

Subsidieregeling zij-instromers
Het ministerie ziet zij-instroom als kans om het tekort aan vakdocenten met een academische opleiding op te lossen. Scholen kunnen per zij-instromer eenmalig een subsidie van maximaal € 20.000,00 ontvangen. Dit bedrag is bestemd om het assessment, de scholings- en begeleidingskosten en eventueel studieverlof of vervangingskosten van de studerende leraar te betalen.

Voor scholen: aanvragen subsidie tot 15 oktober!
Bij de aanvraag wordt de scholingsovereenkomst meegestuurd en daarom kan de subsidie pas worden aangevraagd na de start van het scholingstraject. Het assessment wordt vergoed wanneer de kandidaat geschikt is er daadwerkelijk met het traject zij-instroom wordt begonnen. Om scholen in de gelegenheid te stellen om de subsidieaanvraag voor 15 oktober in te dienen, doen wij ons best om de scholingsovereenkomst zo spoedig mogelijk na het assessment toe te sturen. Na afname stuurt de VU een factuur aan de school; het assessment moet dus worden voorgefinancierd. 

De subsidie kan ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd, bijvoorbeeld wanneer de zij-instromer later start, of wanneer het subsidieplafond voor het lopende jaar al bereikt is. In dat geval kan de subsidieaanvraag direct in januari worden ingediend.

Kijk voor alle informatie over de regelgeving, programma’s en verschillende subsidietrajecten op onderwijsloket.com. of duo.nl

Voorlichting
Heb je interesse in de ULO voor zij-instromers en wil je persoonlijk informatie ontvangen? Kom dan naar de voorlichtingsavond om te kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn. Bovendien kun je persoonlijk kennismaken met een van onze (vak)opleiders en is er ruimte om vragen te stellen. 

Voorlichtingsbijeenkomsten Lerarenopleidingen
De actuele voorlichtingsbijeenkomsten vind je op vu.nl/lerarenopleiding


Meelopen met een student 
Wil je meer weten over de lerarenopleiding? Ga dan met een student mee naar college.
Aanmelden: lerarenopleidingen@vu.nl  

Snel navigeren website VU lerarenopleidingen

Contact opnemen

Vragen over de VU lerarenopleidingen? Ons telefonisch spreekuur is op maandag & woensdag van 10.00 - 12.00 uur via 020-5989210.

Of e-mail ons via lerarenopleidingen@vu.nl.