Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontwikkel leiderschap waar aandacht en impact in samenspel komen

Wat betekent leiderschap in geestelijke verzorging? Welke taken, rollen en verantwoordelijkheden brengt dat met zich mee op micro-, meso- en macroniveau zoals beschreven in de beroepsstandaard van geestelijk verzorgers? Met deze vragen gaan we aan de slag in de cursus Transformatief Leiderschap.

Programma

Wat betekent leiderschap in geestelijke verzorging? Welke taken, rollen en verantwoordelijkheden brengt dat met zich mee op micro-, meso- en macroniveau zoals beschreven in de beroepsstandaard van geestelijk verzorgers? Met deze vragen gaan we aan de slag in deze cursus.

Het concept ‘leiderschap’ is een veel bestudeerd en besproken onderwerp. Het omvat een breed scala aan vaardigheden, attitudes en praktijken die essentieel zijn voor het aansturen van individuen en teams binnen organisatorische contexten. Er zijn boeken vol geschreven over goed, bezield, effectief, democratisch, waarden-gedreven of opbrengst-gedreven leiderschap. We hebben gekozen voor het concept ‘Transformatief Leiderschap’ omdat deze visie op leiderschap een holistische visie op leiderschap behelst die gestoeld is op vertrouwen en authenticiteit en impact wil realiseren in de organisatie en in de samenleving.

Als je je leiderschapsvisie wilt ontwikkelen om met aandacht én impact in je werk te kunnen staan dan is dit programma bij uitstek geschikt voor jou. Samen met je medecursisten ontwikkel en reflecteer je je op je rol als leider, waarbij de focus ligt op vier cruciale dimensies van leiderschap: persoonlijk leiderschap, leiderschap van teams, communicatief leiderschap en leiderschap in beleidsvorming.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €795,- per deelnemer.

Deelnemers

Aan deze training kunnen minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers deelnemen.

Trainers

Deze cursus wordt verzorgd door:

  • Dr. Edwin van der Zande (Titus Brandsma Instituut: Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit)
  • Dr. Gertie Blaauwendraad (Faculteit Religie en Theologie, VU Amsterdam)

Accreditaties

Heb je vragen? Of wil je je opgeven voor een cursus?

Neem contact met ons op: