Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Presenteer met technieken van podiumkunstenaars!

Theatervaardigheden voor docenten

Wil je meer grip op de aandacht van je studenten krijgen? In de cursus Theatervaardigheden leer je welke technieken podiumkunstenaars gebruiken om hun publiek te boeien. Vervolgens oefen je met het toepassen van deze technieken in je eigen onderwijspraktijk.

Voor wie?
Onderwijsgevenden die hun colleges en werkgroepen boeiender willen presenteren.

Doel en resultaat
Na afloop weet je waarom de aandacht van een publiek bij colleges relatief laag is en hoe je dit kunt voorkomen. Je leert je gedrag aan te passen aan de situatie, waardoor je presentatie authentieker en levendiger wordt. Het publiek voelt zich daardoor beter aangesproken. Daarnaast leer je om je gedrag af te stemmen op de inhoud en daarmee de aandacht van het publiek vast te houden. Bijvoorbeeld door de inhoud vanaf de eerste zin te laten boeien, de uitleg te versterken met theatrale gebaren en effectief digitale tools in te zetten. De cursus heeft een hoog rendement en helpt je om niet-effectief gedrag tot een minimum te beperken.

Lees hier het artikel wat Ad Valvas heeft geschreven over deze cursus.

Ervaring van deelnemer Wessel van Wieringen, universitair hoofddocent Biostatistiek bij het AUMC en de VU, over de cursus:
Zelf zie ik onderwijs als iets zingevends en zoek altijd naar verbetering. Deze cursus wisselt korte theoretische uiteenzetting af met zelf oefenen en doen. Dat laatste is het meest waardevol (je leert immers door te doen). De kritiek en tips voor verbetering op je eigen presentatie geven de meest praktische handvaten om het in de eigen colleges anders aan te pakken. Onderwijs is primair gericht op de kennisoverdracht. Hiervoor krijg je in het BKO-traject didactische vaardigheden aangereikt. De cursus `Theatervaardigheden' complementeert dit door middelen aan te reiken die het college geven zelf aantrekkelijker maken. Daarmee wordt ook het enthousiasme van studenten voor jouw vak vergroot. En dat komt de kennisoverdracht weer ten goede.

Meer informatie
Inhoud
Data en contact

Wat anderen zeggen over deze cursus

Meer informatie en contact

Snelle navigatie

Ga hier direct terug naar de homepage van het CTL.
Veelbezochte cursussen: BKOSKOLeergang Onderwijskundig Leiderschap
Cursussen per doelgroep: junior docentendocenten met een BKOonderwijsleidersPhDs met onderwijstaken

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Laura Arnesano via ctl@vu.nl.

Contactpersoon

  • Laura Arnesano
  • Medewerker studentzaken & marketingcommunicatie