Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Richting geven aan studie, carrière en accountancy

Zoek je een RA-opleiding met diepgang? Die maatschappelijk betrokken is, inspirerend en benieuwd naar wat jou drijft? Wil je studeren aan de enige business school in Europa waar de school of Accounting ook AACSB geaccrediteerd is? Dan is de VU-opleiding tot RA iets voor jou.

Onze opleiding tot Registeraccountant heeft maar één doel: jou opleiden tot een van de beste RA’s van Nederland. Dat lukt alleen als we constant nieuwsgierig blijven naar jou. Waar sta je en wat heb je van ons nodig? Alles draait om jouw ontwikkeling, in een open en inspirerende leeromgeving waar respect en gelijkwaardigheid voorop staan.

  • Rohini Garib, oud-student Accounting & Control en Accountancy: "Wat de VU onderscheidend maakt ten opzichte van andere universiteiten zijn niet alleen de docenten, maar ook de studentencoaches."

Ons combitraject: stroom in op de plek die bij je vooropleiding past

Je kunt binnen onze opleiding een uniek combitraject volgen. Dit traject bestaat uit meerdere deeltijdstudies: de (pre-)master Accounting & Control en deze postgraduate Accountancy opleiding. Afhankelijk van je achtergrond en vooropleiding stroom je in. Zie Toelating.

Als je de postgraduate opleiding Accountancy (RA-opleiding) hebt afgerond, ontvang je een diploma voor het theoretische gedeelte. Om RA te worden, combineer je dit diploma met het benodigde praktijkgedeelte.

  • Jildis Pronk, student Accounting & Control: "Ik vind het leuk dat er een breed scala aan vakken wordt aangeboden. Actuele financieel gerelateerde onderwerpen passeren de revue."

Persoonlijke begeleiding van onze studentencoaches

Onze studentencoaches staan voor je klaar om je te begeleiden met studieplanning, studievoortgang en het balanceren tussen werk, studie en privé. Zo is de opleiding goed te combineren met je baan en privéleven.
Ook houden we rekening met de drukke maanden januari en februari. In deze periode vinden er geen colleges plaats.

VU Accountancy opleiding tot RA in het kort:

  • Startdatum: september of februari
  • Duur: Met behaalde (pre-)master gemiddeld 2 jaar (deeltijd).
  • Tijdsinvestering per week: gemiddeld 15-20 uur per week.
  • Colleges: op vrijdag
  • Investering: € 5.600 per jaar
  • Vorm: klassikaal, 1x per maand online

 Enthousiast? Lees alles over de inhoud van de opleidingen of meld je direct aan via het aanmeldingsformulier.

Accreditaties

De VU-opleiding tot RA geeft richting

Aan de VU leiden we kritische en geëngageerde academici op, die zich een leven lang blijven ontwikkelen. Het belang van ‘a broader mind’ staat ook in de VU opleiding tot RA centraal. Continue technologische en sociale ontwikkelingen zorgen voor een dynamische en steeds veranderende samenleving. Aan de VU opgeleide registeraccountants dragen doordacht en betekenisvol bij aan de betrouwbaarheid van informatie die mensen en organisaties in onze samenleving met elkaar verbindt. Zij zijn inhoudelijk deskundige professionals en vaardige gesprekspartners en nemen verantwoordelijkheid voor de professionele en maatschappelijk rol die ze vervullen.

Bekijk de inhoud van de RA-opleiding

Studiefaciliteiten & Support

Dit zeggen alumni over de RA-opleiding

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.

020-598 14 72

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Voor vrijstellingen, toelating of taaleisen kun je contact opnemen met de Examencommissie.

Volg ons op

Contactpersoon

Agnes Braam