Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De VU-opleiding tot RA geeft richting

Iedereen met een passie voor het accountantsvak is welkom bij de VU-opleiding tot RA. Afhankelijk van je vooropleiding volg je jouw eigen weg.

De opleiding bestaat uit de (pre)master Accounting & Control en de PGO Accountancy. Meer informatie over de opleiding vind je op de inhoudspagina. Over het algemeen zijn deze vuistregels van toepassing:

 • Heb je een hbo-diploma op zak? Dan start je in de deeltijd premaster Accounting & Control.
 • Heb je een universitair bachelor diploma accountancy behaald? Dan start je in de deeltijd master Accounting & Control.
 • Heb je een universitair masterprogramma accountancy voltooid? Dan start je in PGO Accountancy.

Je volgt altijd alleen de opleiding en vakken die jij nodig hebt: niet meer, niet minder. Heb je een ander diploma dan die hierboven zijn genoemd en/of wil je weten welke vrijstellingen jij kunt verwachten? Vraag dan hier een persoonlijke vakkenindicatie aan. Wij gaan dan voor je aan de slag en laten je weten hoe jouw persoonlijke traject er uitziet. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Aanmelden 

Wil je je aanmelden voor de opleiding? Leuk! Om per februari 2022 te starten, kun je je aanmelden tot en met:

 • 1 januari 2022 voor de deeltijd master Accounting & Control
 • 15 januari 2022 voor de deeltijd premaster Accounting & Control en de PGO Accountancy.

Aanmelden gaat heel eenvoudig: 

 • Je kunt je aanmelden via aanmeldingsformulier. Dit hoeft niet via Studielink.
 • Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de gratis workshop 'Speedlearning' en een uitnodiging voor de introductiedag. 
 • Heb je vragen over het aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op via voorlichting.accountancy.sbe@vu.nl.

Kosten

 • De kosten van de VU-opleiding tot RA zijn transparant, je betaalt per collegejaar. Het collegegeld is inclusief colleges en tentamens. Ook kun je gratis deelnemen aan workshops.  
 • Voor collegejaar 2021/2022 is het tarief voor het combinatietraject of delen daarvan €4.750* per jaar (deeltijd).
 • De deeltijd premaster Accounting & Control, de deeltijd master Accounting & Control en de PGO Accountancy vormen samen het combitraject. Het is afhankelijk van je vooropleiding welk deel van het traject je volgt.

*Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft enige tijd geleden laten weten dat voor de zogeheten bekostigde (bachelor- en master) opleidingen het collegegeld voor het cursusjaar 2021-2022 zal worden gehalveerd van EUR 2.168 naar EUR 1.084. De achtergrond van deze maatregel is de tegemoetkoming van de studenten in de gevolgen van de COVID 19- crisis. Het gaat hier om een regeling die voor onze opleiding de studenten betreft die in de combi-opleiding de deeltijdmasteropleiding Accounting & Control volgen. Wij hebben daarom besloten deze reductie door te geven aan de studenten die daarvoor in aanmerking komen.

Het reguliere inschrijfgeld bedraagt EUR 4.750 voor het komende cursusjaar. Voor de studenten die binnen de combi-opleiding per 1 september 2021 ingeschreven staan voor de deeltijdmasteropleiding zal op de factuur een korting van EUR 1.084 worden toegepast. Voor studenten die in de loop van het cursusjaar 2021-2022 van de premaster overgaan naar de masterfase, zal op aanvraag een korting naar evenredigheid van het tijdsverloop worden toegekend voor de resterende tijdsduur van de masteropleiding tot 1 september 2022.

Voor de studenten die ingeschreven staan voor de premasteropleiding, of het postgraduate onderdeel van de accountantsopleiding blijft het reguliere tarief van toepassing, aangezien zij geen onderdeel uitmaken van de door het ministerie vastgestelde doelgroep van bekostigde opleidingen (bachelor en master).

Heb je vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Dan kun je contact opnemen via accountancy.sbe@vu.nl.

Studielink

Voor de deeltijd premaster Accounting & Control, de deeltijd master Accounting & Control en de deeltijd PGO Accountancy meld je je niet aan via Studielink. Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Praktische Informatie

 • Corona

  In verband met de corona maatregelen vinden onze colleges online plaats. De VU Amsterdam volgt het advies vanuit de Rijksoverheid en zal indien nodig maatregelen aanpassen en/of verlengen.

 • Betalingsvoorwaarden

  Voor deelname aan de VU-opleiding tot RA gelden de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Als student blijf je verantwoordelijk voor de betaling van het collegegeld, ook als de factuur naar je werkgever wordt verstuurd.
  • De hoogte van het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. 
  • Je kunt pas rechten ontlenen aan je inschrijving als het collegegeld is ontvangen. 
  • De inschrijving kan alleen schriftelijk worden geannuleerd en is alleen geldig als dit is gedaan vóór 1 september, respectievelijk 1 februari. Voor deze annulering is € 260 administratiekosten verschuldigd. 
  • Bij afstuderen na 1 september maar vóór 1 februari is de helft van het jaarlijkse collegegeld verschuldigd. 
  • Het diploma wordt pas afgegeven als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 september is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 februari is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Het collegegeld moet binnen de gestelde betalingstermijn van 30 dagen – zoals vermeld op de factuur – worden betaald. Daarna gaan de betalingstermijnen in. Dit betekent dat je de factuur binnen 4 gelijke betalingstermijnen voldoet bij aanvang in september. Start je per 1 februari? Dan is er sprake van 2 gelijke betalingstermijnen, omdat je een factuur ontvangt voor een half jaar collegegeld. De data zoals aangegeven op het betalingsformulier zijn bindend.
 • Bereikbaarheid VU

  De VU is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de VU en met de sneltram ben je in 20 minuten op Amsterdam CS. Ook met de auto kom je eenvoudig bij de VU: de universiteit ligt aan de A10. Je vindt onze opleiding in het hoofdgebouw. Als je binnenkomt via de hoofdingang, loop je linksaf naar de liften. Daar kun je de lift of trap naar de zesde verdieping nemen.

  Adres

  Vrije Universiteit Amsterdam
  De Boelelaan 1105
  1081 HV Amsterdam

  Google maps

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact via onderstaande gegevens.

voorlichting.accountancy.sbe@vu.nl

020 598 1463

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Voor vrijstellingen, toelating of taaleisen kun je contact opnemen met de Examencommissie.

Volg ons op