Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontwikkelingen modernisering van het Wetboek van Strafvordering

Masterclass Nieuw Wetboek van Strafvordering

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de Masterclass Nieuw Wetboek van Strafvordering.

Datum
N.n.b.

Programma
13.00 – 13.30 uur: inloop en kennismaking
13.30 – 17:00 uur: masterclass (inclusief koffiepauze)
17:00 – 17:30 uur: borrel en napraten

Locatie

Gebouw Symphony (op de Zuidas), zaal Auditorium.

Voor deelnemers die in het Caraïbisch gebied verblijven is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze cursus op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Prijs
€375,- inclusief (digitaal) cursusmateriaal (prijs 2024). Geen BTW.

Bent u lid van de Praktizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting. Bekijk hier onze actuele kortingen. Wilt u gebruik maken van deze korting, geef dit dan aan in het daarvoor bestemde veld op het inschrijfformulier.

Docenten
U kunt profiteren van de bijzondere kennis van docenten die vanuit de praktijk en de wetenschap op een intensieve manier betrokken zijn bij het nieuwe Wetboek van Strafvordering. 

  • Mr. dr. Sanne Buisman, universitair hoofddocent straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit. Sanne Buisman is de coördinator van het consortium van universiteiten dat advies uitbrengt aan de Tweede Kamer over de modernisering van het Wetboek van Strafvordering.
  • Prof. mr. Marianne Hirsch Ballin, hoogleraar straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit en advocaat bij Pels Rijcken. Marianne Hirsch Ballin heeft zich in de afgelopen jaren intensief bezig gehouden met de modernisering van het Wetboek van Strafvordering, onder meer als lid van de Commissie Letschert die door de regering is ingesteld om te adviseren over de implementatie van het nieuwe Wetboek. Ook neemt zij als adviseur deel aan het consortium van universiteiten dat de Tweede Kamer adviseert over het nieuwe Wetboek van Strafvordering.
  • Prof. mr. Joost Nan, hoogleraar straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en (cassatie)advocaat bij Wladimiroff Advocaten. Joost Nan neemt deel aan het consortium van universiteiten dat de Tweede Kamer adviseert over het nieuwe Wetboek van Strafvordering
  • Mr. Marlies Loenen, docent straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit en tevens strafrechtadvocaat bij De Reede Advocatuur. Marlies Loenen houdt zich al enige tijd bezig met de modernisering van het Wetboek van Strafvordering, onder meer door deel te nemen aan het consortium dat de Tweede Kamer adviseert over het nieuwe Wetboek van Strafvordering.
  • Prof. mr. Pieter Verrest, hoogleraar straf(proces)recht en voorzitter van het departement Law, Society & Crime aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Pieter Verrest treedt op als adviseur van het consortium van universiteiten dat advies uitbrengt aan de Tweede Kamer over de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Eerder was hij lange tijd werkzaam bij de directie Wetgeving van het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar hij onder andere de functie bekleedde van programmadirecteur voor de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Den Haag.

Doelgroep
Eenieder die te maken krijgt met het nieuwe Wetboek van Strafvordering. In het bijzonder gaat het dan om, advocaten, leden van de rechterlijke macht, leden van het openbaar ministerie, beleidsmedewerkers en juristen van de (overheids)organen betrokken bij de strafrechtspleging, waaronder medewerkers van (bijzondere) opsporingsdiensten (zoals de politie, FIOD, KMar en NVWA), en medewerkers werkzaam bij bijv. de reclassering, Slachtofferhulp Nederland, CJIB,DJI, het NFI, Dienst Justis. De masterclass is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze masterclass op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau
Verdieping (enige basiskennis vereist). Deelnemers beschikken reeds over voldoende basiskennis op het terrein van het straf(proces)recht en zijn op zoek naar verdere verdieping van hun kennis.

Punten
NOvA 3 PO. Opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Deze masterclass valt onder het hoofdrechtsgebied Strafrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.  

Gerelateerd aanbod 


Meer informatie over deze masterclass
Inleiding
Inhoud

Accreditaties

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker administratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

T 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam