Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Juridisch kader voor transitie naar een CO2-neutrale samenleving

Leergang Klimaatverandering en energietransitie

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Klimaatverandering en energietransitie.

Start
Start op 10 oktober 2024 en gaat zeker door.

Data bijeenkomsten en planning
De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 10 en 17 oktober, 7, 14, 21 en 28 november en 12 december 2024. De paperpresentaties met aansluitende diploma-uitreiking vinden plaats op 13 februari 2025.

Bekijk de de planning najaar 2023 (.pdf) om een indruk te krijgen van de onderwerpen, docenten en data. De planning voor 2024 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud. Na aanmelding ontvangt u per e-mail uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van de planning.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier.
Dit is een populaire leergang. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan raden wij u aan om u op tijd in te schrijven.

Locatie
Deze leergang vindt plaats aan de VU Amsterdam.
De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Voor deelnemers die in het Caraïbisch gebied woonachtig zijn is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Groepsgrootte
Maximaal 25 (vol = vol).

Prijs
€ 3.750,- (prijs 2024) inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Bekijk onze actuele kortingen

Vakliteratuur
In principe ontvangt u al het noodzakelijke cursusmateriaal van de VU Law Academy. Hand-outs van presentaties ontvangt u digitaal op Canvas. 

Punten
Voor de colleges worden in minstens 34 PO NOvA opleidingspunten toegekend. Het definitieve totaal aantal opleidingspunten is afhankelijk van de duur van college 8*. Hierover wordt u na college 8 geïnformeerd.

Het aantal door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) toegekende punten op juridisch gebied bedraagt voor 2024 dertig punten (30) en voor 2025 minstens vier (4) punten*. PO punten worden toegekend voor de volledige uren die u aanwezig bent.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). 

Diploma
Deelnemers ontvangen het diploma van de leergang als zij tenminste zes van de acht colleges hebben bijgewoond, een paper hebben geschreven en gepresenteerd tijdens de laatste bijeenkomst, en deze paper met een voldoende is beoordeeld. Kijk bij tabblad ‘Inhoud’ voor meer informatie over de paper.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

Accreditaties

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.

Of bel Branka Dasović op 020-598 36 12.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Contactpersoon

Branka
Ilse Herweijer foto