Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Arbeidsrecht bij VU Law Academy: onontbeerlijke kennisupdate

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Arbeidsrecht.

Deze leergang start in het najaar van 2023.

Data en planning
De leergang start weer op 29 september 2022. Data bijeenkomsten: 29 september, 6 en 13 oktober, 3, 10, 17 en 24 november 2022, 26 januari, 2, 9 en 16 februari, 9 en 16 maart 2023. Bekijk hier de volledige planning najaar 2022. Let op: data onder voorbehoud. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning. 

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier.

Locatie
Onze leergangen bieden wij in fysiek aan op de VU in Amsterdam, zolang de maatregelen van het RIVM dit toelaten. Uit onderzoek onder onze cursisten is gebleken dat de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is, omdat dit de interactie ten goede komt. De docenten geven dan ook er de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent.
Indien u om een bepaalde reden een college niet op locatie kunt volgen, kunt u het college live online via Zoom volgen. Mocht u hiervoor kiezen, dan verzoeken wij u dit in verband met de catering uiterlijk een week voor ieder college aan te geven middels het formulier Online colleges bijwonen. De link naar dit formulier ontvangt u na verwerking van uw aanmelding voor deze leergang.

Voor deelnemers die in overzeese gebieden verblijven is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Bekijk hier alle informatie rondom fysiek en online onderwijs

Dagindeling
De dagindeling is als volgt (tenzij in de planning anders aangegeven):
09.00 – 09.30 uur: ontvangst
09.30 – 11.00 uur: aanvang college
11.00 – 11.15 uur: pauze
11.15 – 12.45 uur: vervolg college

De dagindeling indien aansluitend (oefen)examen bespreking:
12.45 – 13.15 uur: pauze
13.15 – 14.45 uur: vervolg college

Groepsgrootte
Maximaal 25.

Prijs
€ 3.995,- (prijs 2022) inclusief cursusmateriaal consumpties en examengeld. 

Bent u lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten? Dan krijgt u € 240,- korting en betaalt u € 3.755,-. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.

Bent u lid van de Pratizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting. Zie het overzicht met de actuele kortingen.

Bekijk hier onze actuele kortingen.

Literatuur
U ontvangt al het noodzakelijke cursusmateriaal van de VU Law Academy waaronder een cursusmap en de volgende boeken: Arbeidsovereenkomstenrecht (Van der Grinten, bewerkt door W.H.A.C.M. Bouwens, R.A.A. Duk) en de Jurisprudentiebundel Arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht (A. Eleveld en D.M.A. Bij de Vaate). Hand-outs van presentaties ontvangt u digitaal op Canvas.  

Als aanvulling kunt u zelf eventueel een boek over arbeidswetgeving aanschaffen, bijvoorbeeld: Arbeidswetgeving (Mr. dr. W.L. Roozendaal).

Punten
42 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).) Voor meer informatie over de opleidingspunten bij de MfN, klik hier.
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Arbeidsrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten. 

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).

Examen
Het examen zal bestaan uit het uitwerken van diverse casussen met bijbehorende vragen welke u op een bepaalde datum en binnen een bepaalde tijd moet maken. Voor het examen hoeft u niet naar de VU te komen, u kunt deelnemen aan het examen via onze digitale leeromgeving.  De hiervoor beschikbare tijdsbestek bedraagt 3 uur.

Diploma 
Na het behalen van de examens (voor beide examens moet u een voldoende halen) ontvangt u een diploma.

Herkansing
Voor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.

Gerelateerd aanbod


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl

Of bel Branka Dasović op 020-598 36 12.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Branka
Ilse Herweijer foto