Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Arbeidsrecht bij VU Law Academy: onontbeerlijke kennisupdate

Leergang Arbeidsrecht voor juristen en HR-professionals

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Arbeidsrecht voor juristen en HR-professionals.

Deze leergang start op 3 oktober 2024.

Data en planning
De bijeenkomsten vinden plaats op 3, 10, en 17 oktober, 7, 14 en 28 november, en 5 december 2024, 23 en 30 januari, 6 en 13 februari, 6 en 13 maart 2025. De diploma-uitreiking vindt plaats op 15 mei 2025.
Bekijk hier de planning 2024 (.pdf) met de docenten en college onderwerpen per datum. Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van de planning.

Online informatiesessie
Op woensdag 26 juni 2024 organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een kosteloze online informatiesessie over deze leergang. Laat u informeren en inspireren door hoofddocent Willem Bouwens die u meer vertelt over de inhoud van de leergang en uw vragen beantwoordt. Bent u erbij? Meld u aan.

Interesse? Ontvang de planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra er nieuwe data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier.

Locatie
Deze leergang vindt plaats aan de VU Amsterdam. De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Voor deelnemers die in het Caraïbisch gebied verblijven is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Dagindeling
De dagindeling is als volgt (tenzij in de planning anders aangegeven):
09.00 – 09.30 uur: ontvangst
09.30 – 11.00 uur: aanvang college
11.00 – 11.15 uur: pauze
11.15 – 12.45 uur: vervolg college

De dagindeling indien aansluitend (oefen)examen bespreking:
12.45 – 13.15 uur: pauze
13.15 – 14.45 uur: vervolg college

Groepsgrootte
Maximaal 25.

Prijs
€ 4.450,- (prijs 2024, geen BTW) inclusief consumpties en examengeld. Exclusief vakliteratuur, deze kosten bedragen ongeveer €85,-.

- Bent u lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten? Dan krijgt u € 240,- korting. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.
- Bent u lid van de Praktizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting.
Bekijk onze actuele kortingen.

Vakliteratuur
Het digitale cursusmateriaal en de hand-outs worden digitaal aangeboden op de digitale leeromgeving Canvas. Daarnaast wordt er in deze leergang gebruik gemaakt van de volgende boeken: Arbeidsovereenkomstenrecht (Van der Grinten, bewerkt door W.H.A.C.M. Bouwens, R.A.A. Duk) en de Jurisprudentiebundel Arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht (A. Eleveld en D.M.A. Bij de Vaate). Deze dient u zelf aan te schaffen. Wij adviseren u de boeken pas aan te schaffen zodra bekend is welke uitgave in de leergang gebruikt wordt.

Als aanvulling kunt u optioneel een boek over arbeidswetgeving aanschaffen, bijvoorbeeld: Arbeidswetgeving (Mr. dr. W.L. Roozendaal).

Punten
42 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).) Voor meer informatie over de opleidingspunten bij de MfN, klik hier.
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Arbeidsrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.  

Erkenning door Raad van Rechtsbijstand voor specialisatie Arbeidsrecht
Na het volgen van deze leergang kunt u zich inschrijven voor de specialisatie Arbeidsrecht.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).

Examen
Het examen zal bestaan uit het uitwerken van diverse casussen met bijbehorende vragen welke u op een bepaalde datum en binnen een bepaalde tijd moet maken. Voor het examen hoeft u niet naar de VU te komen, u kunt deelnemen aan het examen via onze digitale leeromgeving.  De hiervoor beschikbare tijdsbestek bedraagt 3 uur.

Diploma 
Na het behalen van de examens (voor beide examens moet u een voldoende halen) ontvangt u een diploma.

Herkansing
Een deelnemer van een leergang heeft recht op twee herkansingsmogelijkheden. De eerste herkansing krijgt men indien het tentamen/ examen niet met een voldoende wordt beoordeeld.  Een tweede herkansing is alleen mogelijk als het tentamen/examen én de eerste herkansing met een onvoldoende zijn beoordeeld. Er geldt géén herkansing bij voldoende resultaten.

Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een tentamen/examen wordt €200,- in rekening gebracht.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.

Gerelateerd aanbod


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto