Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Arbeidsrecht bij VU Law Academy: onontbeerlijke kennisupdate

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Arbeidsrecht.

Start
De leergang start voorjaar 2022.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier.

Locatie
Onze leergangen bieden wij in fysiek aan op de VU in Amsterdam, zolang de maatregelen van het RIVM dit toelaten. Uit onderzoek onder onze cursisten is gebleken dat de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is, omdat dit de interactie ten goede komt. De docenten geven dan ook er de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent.
Indien u om een bepaalde reden een college niet op locatie kunt volgen, kunt u het college live online via Zoom volgen. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan dient u dit bij voorkeur uiterlijk 1 week voor het betreffende college aan ons door te geven via vulaw@vu.nl.

Bekijk hier alle informatie rondom fysiek en online onderwijs

Planning
Een overzicht van alle bijeenkomsten en data treft u aan in de planning voorjaar 2021. De planning voorjaar 2022 wordt binnenkort bekend gemaakt.
Let op: data onder voorbehoud. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.

Docenten en cursusleider
In de planning vindt u het overzicht met de docenten die betrokken zijn bij deze leergang.

Groepsgrootte
Maximaal 25.

Prijs
€ 3.950,- (prijs 2021) inclusief cursusmateriaal consumpties en examengeld. Bent u lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten? Dan krijgt u € 240,- korting en betaalt u € 3.710,-. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.
Bekijk hier onze actuele kortingen.

Literatuur
In principe ontvangt u al het noodzakelijke cursusmateriaal van de VU Law Academy. Hand-outs van presentaties ontvangt u digitaal op Canvas. Tijdens de leergang wordt gebruik gemaakt van de volgende boeken: Arbeidsovereenkomstenrecht (Van der Grinten, bewerkt door W.H.A.C.M. Bouwens, R.A.A. Duk) en de Jurisprudentiebundel Arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht, 3e druk 2017 (A. Eleveld en D.M.A. Bij de Vaate).  

Als aanvulling kan de cursist zelf een boek over arbeidswetgeving aan te schaffen, bijvoorbeeld: Arbeidswetgeving 2017/2018 (Mr. dr. W.L. Roozendaal).

Punten
42 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).) Voor meer informatie over de opleidingspunten bij de MfN, klik hier.
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Arbeidsrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten. 

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ)

Examen
Het examen zal bestaan uit het uitwerken van diverse casussen met bijbehorende vragen welke u op een bepaalde datum en binnen een bepaalde tijd moet maken. Voor het examen hoeft u niet naar de VU te komen, u kunt deelnemen aan het examen via onze digitale leeromgeving.  De hiervoor beschikbare tijdsbestek bedraagt 3 uur.

Diploma 
Na het behalen van de examens (voor beide examens moet u een voldoende halen) ontvangt u een diploma.

Herkansing
Voor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.

Brochure    
Bekijk hier de online brochure van de leergang.

Gerelateerd aanbod


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl

Of bel Branka op +31 20 598 3612.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op +31 20 598 6255

Contactpersoon

Branka Dasovic pasfoto
Ilse Herweijer foto