Cursus Actualiteiten vluchtelingenrecht

Tijdens deze cursus wordt u bijgepraat over de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het vluchtelingenrecht.

Tijdens deze cursus  wordt ingegaan op recente ontwikkelingen waarbij de vraag wordt gesteld of de Nederlandse wet- en regelgeving en jurisprudentie wel in overeenstemming zijn met het internationaal en Europese recht. Afhankelijk van de actualiteit, komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals: de asielprocedure; bewijsrecht; terugkeer; rechtelijke toetsing; opvang van asielzoekers; openbare orde; gezinsherenging (regulier en asiel); Dublin claims; vreemdelingenbewaring; stateloosheid, etc. (Zie hier voor een overzicht van onderwerpen die onder onze expertise vallen).

Het exacte programma van de Actualiteitencursus van 2022 wordt begin november bekend gemaakt op deze pagina.

Docenten
Het docententeam bestaat uit experts op het gebied van migratierecht die werkzaam zijn in het Amsterdam Centre for Migration and Refugee Law van de Vrije universiteit. Zie hier voor een overzicht van docenten.

Meer informatie over deze cursus
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten