Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Amsterdam wereldstad

Amsterdam is niet voor niets studentenstad nummer één in Nederland.

Als je in Amsterdam studeert, doe je dat samen met ongeveer 110.000 andere studenten. Studenten zijn erg tevreden over de stad. Amsterdam is niet voor niets studentenstad nummer één in Nederland, de stad heeft behalve een groot aantal hoger onderwijsinstellingen veel te bieden op het gebied van cultuur en amusement met 70 musea, 22 bioscopen, 45 theaters, rond de 1000 cafés en meer dan 1100 restaurants.

Vanaf de VU loop je in enkele minuten naar de Zuidas waar veel internationale bedrijven en advocatenkantoren een vestiging hebben. Door de unieke locatie van de VU profiteer je als student van nauwe contacten tussen VU en bedrijfsleven, waar veel stageplekken en banen worden aangeboden. Je kunt dus al tijdens je studie om de hoek kennismaken met het echte werk. 

Behalve bedrijven vind je op de Zuidas ook een groot aanbod van restaurants, cafés, winkels en cultuur. De Zuidas ontwikkelt zich tot een nieuw (zaken)centrum in Amsterdam en vanaf de Zuidas ben je met de Noord/Zuidlijn in een paar minuten in het oude stadscentrum.