Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Alle HOVO cursussen en leergangen

Zin in kennis? Kom dan bij HOVO! Om antwoord te krijgen op vragen als: Hoe kan ik kunst beter begrijpen? Wat zijn de nieuwste inzichten in het heelal? Waarom werd Nederland een monarchie? Wie zijn de grote denkers uit de hedendaagse filosofie? En hoe leert psychologie ons meer over het menselijk gedrag? Bij HOVO aan de VU Amsterdam heeft u de keuze uit een breed programma van cursussen en leergangen.

Kies direct uit ons actuele programma-aanbod:    


Cursussen per kennisdomein
Cursussen bestaan uit vier tot tien colleges, op de VU en/of online. Per kennisdomein kunt u kiezen uit twee of meer cursussen over uiteenlopende onderwerpen. Klik op het kennisdomein van uw interesse om alle actuele cursussen te zien. 

 Kies hier uit het complete cursusaanbod 


Leergangen

Wilt u uitgebreid kennismaken met een vakgebied? Grondig kennis opdoen over een thema, verbanden leggen en een onderwerp breed verkennen? Dan is een leergang een goede keuze. Daarmee geeft u zichzelf de kans om bijvoorbeeld de rode lijnen in de geschiedenis te zien, een completer beeld te krijgen van de kunstgeschiedenis, of om een grondige basiskennis psychologie op te doen zonder dat u een bachelor hoeft te doen.
Een leergang omvat een aantal samenhangende cursussen, die ook onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. U heeft de vrijheid om  per semester te beslissen over deelname. Beginnen met deel I is niet nodig, u kunt elk semester beginnen waar u wilt en de leergangen worden met enige regelmaat herhaald. 

Inschrijving staat open voor alle belangstellenden. Deelnemers aan een eerdere cursus binnen de leergang hebben geen voorrang op inschrijving. Als u zeker wilt zijn van deelname aan een vervolgcursus, raden we u aan zo snel mogelijk na het verschijnen van het nieuwe programma in te schrijven. Dan is de kans het grootst dat u hiervoor geplaatst kunt worden.


Cursusaanbod op startdatum
De HOVO programmakalender waarin alle cursussen op startmaand te vinden zijn. 

Gerelateerd aanbod
HOVO Extra programma (lezingen en studiedagen)

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.