Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Begrijp onze samenleving: waarom leven we zoals we leven?

Social and Cultural Anthropology

Leer de wereld begrijpen door de ogen van een ander De éénjarige, Engelstalige master Social and Cultural Anthropology (SCA) geeft je een nieuw perspectief op een aantal van de grootste uitdagingen van onze tijd.

Je leert enkele van de meest relevante kwesties van de samenleving te analyseren: culturele diversiteit, sociale complexiteit, transnationale mobiliteit, internationale ongelijkheid, om er maar een paar te noemen. Je krijgt de kans om jouw kennis en vaardigheden direct toe te passen in de praktijk gedurende een onderzoeksperiode van drie maanden. Samen met je medestudenten en onder persoonlijke begeleiding van een docent begint jouw intellectuele avontuur in antropologisch onderzoek. Voor veel studenten is dit een levensveranderende ervaring.


De master heeft drie specialisaties waar je uit kunt kiezen:

1. Mobility, Diversity, and Equality

2. Development, Global Inequality and Sustainability

3. Changing Organisational Culture

Na de master SCA kun je kiezen uit een breed scala aan carrièremogelijkheden, zoals journalist, onderzoeker of beleidsmaker voor overheidsorganisaties, maar ook grote bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar antropologen.

Gedetailleerde informatie over de master SCA, toelatingseisen en aanmelden is in het Engels beschikbaar: Social and Cultural Anthropology