Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zonder taal geen communicatie

Taalwetenschappen (pre-master)

Heb je interesse in mensen, taal en taalonderwijs of in mensen, taal en kunstmatige intelligentie? Dan is de pre-master Taalwetenschappen iets voor jou.

Als je niet aan de toelatingseisen van de master Taalwetenschappen voldoet, maar wel geïnteresseerd bent in taal, dan is de pre-master Taalwetenschappen aan de VU Amsterdam echt iets voor jou. Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Op grond van je vooropleiding bepaalt de toelatingscommissie of je in aanmerking komt voor een pre-master en hoe jouw pre-masterprogramma eruit komt te zien. In alle gevallen kan met het pre-masterprogramma uitsluitend in september gestart worden. Je kunt de vakken volgen aan de VU, samen met andere pre-masterstudenten en bachelorstudenten. De pre-master Toegepaste Taalwetenschap kan bovendien ook gevolgd worden via Afstandsonderwijs.

  Let op: ook als je een wo-bachelordiploma hebt is het mogelijk dat je pas wordt toegelaten tot het masterprogramma nadat je een pre-masterprogramma met succes hebt afgerond. Dat kan het geval zijn als je bacheloropleiding naar het oordeel van de Toelatingscommissie onvoldoende voorbereidt op de begintermen van het masterprogramma (zie de pagina Toelatingseisen en aanmelden). In dat geval krijg je van de Toelatingscommissie verdere instructies.

  Meer informatie over de pre-master, het assessment en de kosten? Lees het op de pre-masterpagina.

  Intakegesprek

  Voor inhoudelijke informatie over de pre-master of de master neem je contact op met de studiebegeleider van de masterstudenten Toegepaste taalwetenschap: Dr. P. (Petra) Bos. Je kunt met haar een intake-gesprek houden. Dan kijken jullie samen naar het onderwijstraject dat je tot nu toe hebt gevolgd (hbo-opleiding of wo-bachelor of anders) en op basis daarvan krijg je uitleg over hoe jouw pre-masterprogramma eruit zal zien. Ook kun je in dat gesprek praktische zaken bespreken als (deeltijd-)studie in combinatie met een baan.

 • Aanmelden voor de pre-master

  Wil je worden toegelaten tot het pre-masterprogramma Taalwetenschappen? Meld je dan voor 1 juni aan via Studielink. Kies in Studielink eerst 'Bachelor of andere niet master opleidingen' en daarna de pre-master. 

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor je persoonlijke dashboard. In dashboard rond je je aanmelding af en kun je je pasfoto uploaden. Vul de juiste specialisatie in.

  In deze fase dien je de volgende documenten te uploaden:

  • cijferlijst (scan van origineel)
  • vakbeschrijvingen (m.n. voor de vakken in het vakgebied van de master, en op het gebied van algemene academische vaardigheden)
  • literatuurlijst (de belangrijkste literatuur die gebruikt is voor deze vakken)
  • CV
  • motivatiebrief (max. één A4 tje)

  Zorg er dus voor dat je deze al klaar hebt, wanneer je je aanmelding in je persoonlijke dashboard gaat afronden!

  Zodra er een toelatingsverklaring afgegeven wordt, ontvang je hier bericht over van Studielink.

 • Zachte knip regeling

  Afgelopen jaren was het mogelijk om op basis van de zachte knip regeling te starten met een masteropleiding zonder een volledig afgeronde bachelor. Deze regeling is niet meer van toepassing vanaf academisch jaar 2023-2024.

Wil je meer weten over de pre-master Taalwetenschappen?

Voor inhoudelijke informatie over de pre-master of de master:

Neem contact op met de studiebegeleider van de masterstudenten Toegepaste taalwetenschap: Dr. P. (Petra) Bos: phf.bos@vu.nl