Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zonder taal geen communicatie

Taalwetenschappen (pre-master)

Heb je interesse in mensen, taal en taalonderwijs of in mensen, taal en kunstmatige intelligentie? Dan is de pre-master Taalwetenschappen iets voor jou.

Als je niet aan de toelatingseisen van de master Taalwetenschappen voldoet, maar wel geïnteresseerd bent in taal, dan is de pre-master Taalwetenschappen aan de VU Amsterdam echt iets voor jou. Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Op grond van je vooropleiding bepaalt de toelatingscommissie of je in aanmerking komt voor een pre-master en hoe jouw pre-masterprogramma eruit komt te zien. In alle gevallen kan met het pre-masterprogramma uitsluitend in september gestart worden. Je kunt de vakken volgen aan de VU, samen met andere pre-masterstudenten en bachelorstudenten. De pre-master Toegepaste Taalwetenschap kan bovendien ook gevolgd worden via Afstandsonderwijs.

  Let op: ook als je een wo-bachelordiploma hebt is het mogelijk dat je pas wordt toegelaten tot het masterprogramma nadat je een pre-masterprogramma met succes hebt afgerond. Dat kan het geval zijn als je bacheloropleiding naar het oordeel van de Toelatingscommissie onvoldoende voorbereidt op de begintermen van het masterprogramma (zie de pagina Toelatingseisen en aanmelden). In dat geval krijg je van de Toelatingscommissie verdere instructies.

  Meer informatie over de pre-master en de kosten? Lees het op de pre-masterpagina.

  Intakegesprek

  Voor inhoudelijke informatie over de pre-master of de master neem je contact op met de coördinator van de betreffende specialisatie. Zie onderaan deze pagina voor de contactgegevens. Je kunt dan een intake-gesprek houden met de coödinator. Dan kijken jullie samen naar het onderwijstraject dat je tot nu toe hebt gevolgd (hbo-opleiding of wo-bachelor of anders) en op basis daarvan krijg je uitleg over hoe jouw pre-masterprogramma eruit zal zien. Ook kun je in dat gesprek praktische zaken bespreken als (deeltijd-)studie in combinatie met een baan.

 • Aanmelden voor de pre-master

  Wil je worden toegelaten tot het pre-masterprogramma Taalwetenschappen? Meld je dan voor 1 juni aan via Studielink. Kies in Studielink eerst 'Bachelor of andere niet master opleidingen' en daarna de pre-master. 

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor je persoonlijke dashboard. In dashboard rond je je aanmelding af en kun je je pasfoto uploaden. Vul de juiste specialisatie in.

  In je persoonlijke dashboard dien je een aanmeldformulier te uploaden. Kies hier het juiste aanmeldformulier. In het formulier kun je zien welke documenten nodig zijn voor beoordeling.

  Zodra er een toelatingsverklaring afgegeven wordt, ontvang je hier bericht over van Studielink.

Wil je meer weten over de pre-master Taalwetenschappen?

Voor inhoudelijke informatie over de pre-master of de master:

Neem contact op met de coördinator van Toegepaste taalwetenschap: Dr. P. (Petra) Bos: phf.bos@vu.nl.

Neem contact op met de coördinator van Text Mining: Dr. H.D. (Hennie) van der Vliet: h.d.vander.vliet@vu.nl

Neem contact op met de coördinator van Language Description and Comparative Linguistics: A.C.J. (Antoinette) Schapper: a.c.j.schapper@vu.nl