Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Doe onderzoek op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie

Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

Ben je geïnteresseerd in het (doen van) klinisch wetenschappelijk onderzoek naar musculoskeletale aandoeningen? Dan is de masteropleiding Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen aan de VU Amsterdam misschien iets voor jou!

In dit eenjarige masterprogramma krijg je uitdagend onderwijs met theoretische verdieping in klinische vraagstukken rondom musculoskeletale aandoeningen én vaardigheden in onderzoeksmethodologie.

Deze masteropleiding is uniek in zijn multidisciplinaire focus op zowel fundamenteel als klinisch toegepast wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt hiermee dus inzicht in onderliggende mechanismen van bijvoorbeeld pijn of interventies, maar leert ook hoe deze kunnen worden gebruikt bij behandeling van patiënten. Daarbij maken we gebruik van recente innovaties, zoals virtual reality en eHealth

Deze eenjarige master is volledig Engelstalig. De vakken zijn zodanig geroosterd dat de opleiding ook (in deeltijd) gecombineerd kan worden met werk als therapeut of clinicus. In dat geval kies je voor een langer opleidingstraject. Ervaring met klinisch redeneren is belangrijk en voor deze master is geen pre-master vereist.

Ontdek jouw studie Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

Ontdek jouw studie Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen

In dit masterprogramma leer je hoe je hoogwaardig onderzoek kunt doen op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie. Van het zoeken naar theoretisch bewijs van klinische problemen tot het vertalen van kennis naar klinische oplossingen. Je past preklinische en innovatieve onderzoeksmethoden toe in een laboratoriumomgeving en zet de kennis en vaardigheden die je opdoet in voor je eigen klinische onderzoeksproject.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Musculoskeletale Fysiotherapiewetenschappen