Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderzoek op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie

Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Musculoskeletale aandoeningen, oftewel spier- en bot aandoeningen, leiden doorgaans tot pijn en beperkte mobiliteit. Ze zijn de belangrijkste oorzaak van functionele handicaps en fysiotherapie. Vanwege de enorme impact van dit veld is het wetenschappelijk onderzoek naar musculoskeletale gezondheid en klinische behandeling de afgelopen 15 jaar enorm toegenomen. Binnen de Engelstalige master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences leer je zelf klinisch onderzoek uit te voeren,  en zul je als clinicus of als therapeut de mogelijkheden, beperkingen en resultaten van wetenschappelijk klinisch onderzoek en de vertaling ervan naar de klinische praktijk beter begrijpen.

In dit masterprogramma leer je hoe je hoogwaardig onderzoek kunt doen op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie. Van het zoeken naar theoretisch bewijs van klinische problemen tot het vertalen van kennis naar klinische oplossingen. Je past preklinische en innovatieve onderzoeksmethoden toe in een laboratoriumomgeving en zet de kennis en vaardigheden die je opdoet in voor je eigen klinische onderzoeksproject.

Dit masterprogramma is uniek in zijn multidisciplinaire focus op klinisch experimenteel onderzoek in musculoskeletale fysiotherapie. Het houdt verband met de masteropleiding Bewegingswetenschappen, maar verschilt vooral in de focus en benadering van het aanpakken van musculoskeletale problemen vanuit een klinisch en toegepast perspectief. Ervaring met klinisch redeneren is daarom belangrijk en voor deze master is geen pre-master vereist. Het biedt je de nodige wetenschappelijke expertise, gebaseerd op een academische houding en vaardigheden, om de fysiotherapiepraktijk vooruit te helpen.

Deze Research Master is een volledig Engelstalige studie. Op de Engelstalige webpagina vind je alle informatie over toelatingseisen, aanmelden, etc.