Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Doe onderzoek op het gebied van musculoskeletale fysiotherapie

Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

Ben je geïnteresseerd in het (doen van) klinisch wetenschappelijk onderzoek naar musculoskeletale aandoeningen? Dan is de eenjarige masteropleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (MPS) aan de Vrije Universiteit Amsterdam misschien iets voor jou!

De master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences is bedoeld voor (para)medici die graag oplossingen willen ontwikkelen voor klinische vraagstukken met betrekking tot het menselijk bewegen. We leggen de nadruk op het begrijpen van klinische problemen en behandelingen om de fysiotherapiepraktijk te verbeteren. Dit is de enige universitaire master in Nederland die zich specifiek op dit vakgebied richt.

De master onderscheidt zich door een multidisciplinaire aanpak met focus op zowel fundamenteel als klinisch toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit biedt inzicht in onderliggende mechanismen van, bijvoorbeeld, pijn of interventies. Je leert hoe je deze kennis toepast en maakt bovendien kennis met nieuwe innovaties zoals virtual reality en eHealth.

Als kleinschalige opleiding bieden we vrijheid en serieuze aandacht voor individuele wensen en ambities. Deze eenjarige, Engelstalige master biedt flexibiliteit voor deeltijdstudie naast je werk als therapeut of clinicus. Kiezen voor deze optie verlengt de duur van het opleidingstraject. Ervaring met klinisch redeneren is vereist, en een pre-master is niet nodig voor toelating.

Ontdek jouw studie Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

In deze masteropleiding ontwikkel je de vaardigheden om hoogwaardig onderzoek te doen naar musculoskeletale klachten en mobiliteitsbeperkingen. Je doorloopt alle fases van onderzoek: van het zoeken naar theoretisch bewijs van klinische problemen tot het toepassen van kennis voor de klinische praktijk. In onze geavanceerde (beweeg)labs leer je zowel preklinische als innovatieve onderzoeksmethoden te gebruiken. Je past de opgedane kennis en vaardigheden toe in je eigen klinische onderzoeksproject.

Verander je wereld, studeer Musculoskeletal Physiotherapy Sciences