Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Eénjarige master Leraar VHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen

Leraar VHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen

VU Lerarenopleiding | als docent (klassieke) talen zijn je vooruitzichten op een baan in het voortgezet onderwijs op dit moment zeer goed

Het beroep van leraar staat in de belangstelling. In de moderne (vreemde) talen dreigt zelfs een tekort aan academisch opgeleide leraren en is de kans dat je meteen een baan vindt levensgroot. Via DUO is er een beurs beschikbaar voor je studiekosten! 

Als leraar op een middelbare school lever je vanuit je vakgebied een belangrijke bijdrage aan de toekomst van jongeren, de samenleving en het onderwijs in Nederland. In onze kenniseconomie zijn specialisten op het gebied van kennisoverdracht onmisbaar. 

Prima baanperspectief
Je begint in de eerste week van de opleiding met lesgeven op je stageschool. Zo lever je al tijdens je studie een bijdrage bij aan het inperken van het lerarentekort in onze maatschappij en werk je meteen aan je netwerk in de onderwijswereld. Mocht er toch ooit weer een overvloed aan banen in het voortgezet onderwijs ontstaan, dan garandeert het behalen van een onderwijsbevoegdheid werkzekerheid en flexibiliteit. Vooral als docent Klassieke Talen zijn je vooruitzichten op een baan in het voortgezet onderwijs op dit moment (zeer) goed omdat daar een groot tekort aan is. Maar ook andere functies in het educatieve of communicatieve werkveld zijn een interessante optie met deze master op zak.

Afwisselend werk
De werkdag van een leraar is nooit saai. Je leerlingen zijn elke dag anders dus jij ook. Er is geen betere spiegel dan een klas vol middelbare scholieren. Daarnaast is het docentschap een creatief beroep waarin je de vrijheid hebt om zelf lesprogramma's te ontwikkelen en je je vakgebied een boost kunt geven.

Interview met Michel de Kock, student lerarenopleiding Duits

Interview met Michel de Kock, student lerarenopleiding Duits

Van purser naar leraar Duits

Na dertig jaar werken in de luchtvaart, besloot Michel de Kock weer les te gaan geven. Hij heeft recent de eenjarige VU lerarenopleiding (MA) afgerond: om de laatste tien jaar van zijn werkende leven als leraar Duits op een middelbare school voor de klas te staan. Momenteel geeft hij les aan 2vwo en een combiklas 2vwo/havo op het Lumion in Amsterdam.

Op de VU heb ik kennis gemaakt met het thema ‘doeltaal, leertaal’.

Michel over de lerarenopleiding
Michel de Kock, student lerarenopleiding Duits