Inspireer een nieuwe generatie

Leraar VHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen

Denk je nog wel eens terug aan de spannende verhalen van je docent Latijn op de middelbare school? Of juist aan je lerares Frans die de lesstof altijd zo slecht presenteerde? Waarom boeide de ene docent wel, terwijl de andere alle aandacht leek te verliezen?

Wil jij die talentvolle docent Duits, Engels, Frans, Griekse en Latijnse taal en cultuur, Latijnse taal en cultuur of Nederlands worden? Heb jij hart voor het onderwijs en vind je het een uitdaging om je kennis en vaardigheden over te dragen op jonge mensen? Kies dan na je afgeronde universitaire masteropleiding voor de Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs.

Al na één jaar kun je als eerstegraads lesbevoegd docent in alle klassen van het voortgezet onderwijs aan de slag. En ook bij je stageschool sta je meteen voor de klas. Zo laat je direct zien dat jij die enthousiaste, inspirerende docent bent waar de leerlingen later nog aan terugdenken.

Twee startmomenten
De opleiding start twee maal per jaar: begin september en begin februari.

Ontdek jouw studie Leraar VHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen

Kijk mee naar 'De week van een leraar' waarin Lisa Kiewit je meeneemt naar colleges op de VU en laat zien hoe ze haar nieuw verworven kennis meteen toepast in de praktijk. Lisa is student Lerarenopleiding voor docent Nederlands.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, word leraar