Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Geschiedenis en actualiteit van de architectuur en leefomgeving

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Wil jij je verdiepen in de betekenis en waardering van de ontworpen en gebouwde omgeving? En wil je daarover met kennis van zaken kunnen communiceren? Dan is de studie Architectuurgeschiedenis hét programma voor jou!

Tijdens de master Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis ontwikkel je het vermogen om de geschiedenis van de leefomgeving, dat wil zeggen, de architectonische ruimte zelf én de ideeën daarover, te begrijpen, te beoordelen en te koppelen aan de actualiteit. Met de specifieke expertise die je tijdens de eenjarige opleiding opdoet kun je terecht in het werkveld van ruimtelijke ordening, ontwerp, geschiedenis en erfgoed.

Als architectuurhistoricus kun je zowel academisch als praktisch werken, als onderzoeker en docent, als journalist en recensent, als beleidsmedewerker, als gesprekspartner voor ontwerpers, als publicist, als tentoonstellingsmaker of als adviseur voor ruimtelijke kwaliteit bij nieuwe projecten en transformaties.

Architectuurgeschiedenis is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Ontdek Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

In welke richting je je professioneel ook wilt ontwikkelen, theoretisch of toepassingsgericht, dat gebeurt altijd vanuit een kritische en reflectieve academische houding. Die train je door individuele studie en door samen te werken en te discussiëren met medestudenten, die kennis inbrengen vanuit uiteenlopende vooropleidingen, zoals kunstgeschiedenis, erfgoedstudies of architectuur. Daarmee vergroot je zowel je kennis als je vaardigheden.

Ontdek de studie-inhoud
Architectuur van een stad