Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Geschiedenis en actualiteit van de architectuur en leefomgeving

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Wie bepaalt hoe de gebouwde omgeving eruit ziet? Waarom is geschiedenis van belang voor nieuwe stadsuitbreidingen, hergebruik van monumentale gebouwen of veranderingen in het rurale landschap? Voor een goed begrip van ruimtelijke ingrepen en ontwerpen uit het verleden is architectuurhistorische kennis onmisbaar. Tijdens de master Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis word je een expert in het begrijpen en beoordelen van de gebouwde omgeving.

Als je een kritische houding wil ontwikkelen ten opzichte van het verleden, als je stedebouwkundige en (landschaps)architectonische ontwerpen uit het verleden (opnieuw) wilt beoordelen en de geschiedenis herschrijven of aanvullen is de master architectuurgeschiedenis de juiste opleiding voor je. 

Daarna kun je nieuw ruimtelijk beleid maken en ruimtelijk ontwerpers, plannenmakers en ontwikkelaars adviseren over de kwaliteit van een gebouw of locatie. Vaak ben je onmisbaar als deskundige als het aankomt op het analyseren en waarderen van ruimtelijk erfgoed. Je kunt ook ruimtelijke kwesties uit de actualiteit of het verleden uitleggen aan een breed publiek, in een boek, via andere media, of in een tentoonstelling.

Architectuurgeschiedenis is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Ontdek Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

De Nederlandstalige master Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis onderscheidt zich van andere masters door een brede oriëntatie op de ontworpen leefomgeving, van interieur tot landschap en door ruimte voor verdieping in je eigen interesses.

Ontdek de studie-inhoud
Architectuur van een stad