Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Geschiedenis en actualiteit van de architectuur en leefomgeving

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Tijdens de master Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis ontwikkel je het vermogen om de geschiedenis van de leefomgeving, zowel de architectonische ruimte zelf als de ideeën daarover, te begrijpen, te beoordelen en te koppelen aan de actuele situatie. Met die specifieke expertise kun je terecht in het werkveld van ruimtelijke ordening, ontwerp, erfgoed en geschiedenis.

Als architectuurhistoricus kun je zowel academisch als praktisch werken, als onderzoeker en docent, als journalist en recensent, als beleidsmedewerker, als gesprekspartner voor ontwerpers, als adviseur voor ruimtelijke kwaliteit bij nieuwe projecten, als publicist of tentoonstellingsmaker.

Architectuurgeschiedenis is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek jouw studie Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Ontdek jouw studie Kunst- & Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

In welke richting je je professioneel ook wilt ontwikkelen, theoretisch of toepassingsgericht, dat gebeurt altijd vanuit een kritische en reflectieve academische houding. Die train je door individuele studie en door samen te werken en te discussiëren met medestudenten, die kennis inbrengen vanuit uiteenlopende vooropleidingen, zoals kunstgeschiedenis, erfgoedstudies of architectuur. Daarmee vergroot je zowel je kennis als je vaardigheden.

Ontdek de studie-inhoud
Architectuur van een stad