Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de oudheid

Wil jij de klassieke oudheid interdisciplinair bestuderen? En wil je jouw persoonlijke interesses hierin ontwikkelen? Dan is de masteropleiding Classics and Ancient Civilizations aan de Vrije Universiteit Amsterdam iets voor jou!

Het programma Classics and Ancient Civilizations daagt studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Wij zien onze studenten namelijk als onderzoekpartners.

Je krijgt een diepgaande kennis over de sociale, culturele en religieuze geschiedenis van het oude Griekenland, Rome en het Nabije Oosten. Ook word je een expert in klassieke linguïstiek en post-klassiek Grieks en Latijn.

Na het afronden van de studie Classics and Ancient Civilizations kan je aan de slag gaan in verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan musea, maar ook de journalistiek. Wil je jouw academische carrière voortzetten? Probeer dan een PhD-positie te bemachtigen.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd in deze studie? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.