Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Afgestudeerd als werktuigbouwkundige, en dan?

Na de bachelor Mechanical Engineering kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in het bedrijfsleven. Je hebt een goede aansluiting op verschillende masteropleidingen aan technische universiteiten als Universiteit Twente, TU Delft, of een master aan de Vrije Universiteit Amsterdam of een andere brede universiteit.

Na jouw studie beheers je alles wat nodig is voor de Mechanical Engineer van de toekomst. Je beschikt over een analytisch vermogen, technische kennis en creativiteit om op sociaalmaatschappelijk gebied impact te genereren.

Je kunt een gedegen analyse maken, een pakket van eisen samenstellen en doorrekenen, en iets maken. Alles wat nodig is om een technologisch probleem tot op de bodem uit te zoeken én inventieve oplossingen te bedenken.   

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je verder studeren? De meeste bachelorstudenten kiezen hiervoor en er zijn veel mogelijkheden die aansluiten op de bachelor Mechanical Engineering. 

Masters aan de Vrije Universiteit Amsterdam: 

Masters aan de technische Universiteit Twente: 

Meer Masters:

Bij de meeste Engineering en Technology masters ben je met dit diploma Mechanical Engineering direct toelaatbaar. Soms moet je eerst een pre-master afronden. Zo een pre-master kan je vaak als minor tijdens je bachelorstudie al volgen.

Je gaat werken

Ook al met een bachelordiploma Mechanical Engineering op zak zijn jouw vooruitzichten erg gunstig. Je hebt een zeer goede baankans en loopbaanperspectief. Er is in Nederland namelijk een grote behoefte aan hoogopgeleide technici en je kunt in vele sectoren en beroepen terecht. Denk aan de auto- en vliegtuigindustrie, de zorg, de elektronische industrie, de machinebouw en de chemische industrie. 

Mogelijke functies:

Onderhoudsengineer
Ontwerper
Productiemanager
Omgevingsanalist

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?