Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Los problemen op met oog voor mensen

Ontdek het verband tussen organisaties en mensen.

Met welke groeistuipen heeft een startup zoals Swapfiets te maken als het aankomt op personeel en management? Hoe zorg je ervoor dat zorgverleners het gemeentelijk budget voor jeugdzorg op de juiste manier besteden?

Als bestuurs- en organisatiewetenschapper onderzoek je hoe de overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven omgaan met besluitvorming, gedrag, communicatie en veranderingen. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van maatschappelijke ontwikkelingen als digitalisering op organisaties, hun beleid en de samenleving? Hoe werkt organiseren en besturen in de praktijk? Je leert begrijpen waarom de verschillende spelers in en buiten een organisatie doen wat ze doen. Óók als er eigenlijk iets anders is afgesproken. Vervolgens adviseer jij over eventuele aanpassingen in het bestuur en de organisatie, zodat gestelde doelen toch bereikt kunnen worden.

Tijdens je studie leer je hoe een organisatie het beste kan omgaan met de voorkeuren en meningen van mensen in en buiten die organisatie. Je volgt een aantal vakken samen met studenten Sociologie en ontdekt wat de mens achter de cijfers betekent. Cijfers over de prestaties van een organisatie zeggen immers lang niet alles.

Je kunt deze opleiding deels vormen naar je eigen interesses. Bijvoorbeeld door je te specialiseren in organisatieprocessen in organisaties en bedrijven, of door je bezig te houden met wat er allemaal komt kijken bij het vormen van een besluit of een strategie. In het derde jaar diep je je voorkeur nog verder uit, doordat je de helft van je studietijd volledig volgens je eigen wensen invult.

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Studie in cijfers

Kies een afstudeerrichting

Besturen

In het tweede jaar kies je voor een van de twee afstudeerrichtingen. Bij de afstudeerrichting Besturen ga je dieper in op het management: wat betekent het om te besturen? Hoe reageer je op problemen?

Organiseren

In het tweede jaar kies je voor een van de twee afstudeerrichtingen. Bij de richting Organiseren kijk je met name naar de organisatiekant van een bedrijf, zoals strategie, beleid en identiteit.

Verander je toekomst met de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Verander je toekomst met de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd bestuurs- en organisatiewetenschapper kun je aan de slag als beleidsadviseur bij een ministerie of zorginstelling, als consultant bij een adviesbureau, of als projectleider bij een multinational.

Ontdek je toekomstperspectief
Studente voor kantoorpanden op Zuidas