Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-wetenschappers op AI-tentoonstelling in Rijksmuseum Boerhaave

14 september 2022
Rijksmuseum Boerhaave opende op 8 september de nieuwe tentoonstelling BrAInpower over kunstmatige intelligentie. Er zijn drie VU-wetenschappers betrokken bij de tentoonstelling, waaronder Marleen Huysman van het KIN Centrum voor Digitale Innovatie.

Van deepfakes, streamingdiensten en dating apps tot gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s en medische toepassingen: we kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. Het verandert onze levens, zoals ooit stoommachines ten tijde van de industriële revolutie dit deden. De tentoonstelling BrAInpower laat zien waar AI met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten.

Gastconservator Bas Haring is de gids in deze expositie en leidt de bezoeker langs thema’s over vrije wil, consequent redeneren, zelf leren en: hoe bijzonder zijn wij eigenlijk? Marleen Huysman schetst in een video op de tentoonstelling een andere toekomst van AI. Ze toont haar eigen verhaal, dat haaks staat op die van Bas Haring. Ook Elly Konijn (FSW) en Guszti Eiben (Beta) zijn met hun robots onderdeel van de tentoonstelling.

Het activiteitenprogramma bij BrAInpower sluit aan op de AI week, die in het kader van Leiden European City of Science georganiseerd wordt en bestaat uit lezingen door wetenschappers en experts, rondleidingen en een AI workshop voor kinderen.

De tentoonstelling BrAInpower is van 9 september 2022 t/m 5 maart 2023 geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op de website: https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/brainpower/

Fotograaf: Fred Ernst