Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sportcentrum VU

Het Sportcentrum heeft ruime fitnessfaciliteiten en biedt daarnaast 35 verschillende sporten aan. Sportcentrum VU is onderdeel van de dienst Student- en Onderwijszaken van de VU.

BEZOEKADRESSEN

Locatie Uilenstede (hoofdvestiging):
Uilenstede 100
1183 AM Amstelveen

Telefoonnummer receptie Uilenstede: 020 59 85090

Locatie VU Campus (OZW-gebouw):
De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam

Telefoonnummer receptie VU Campus: 020 59 83656

E-mail: info@sportcentrumvu.nl

Website: sportcentrumvu.nl

Faciliteiten

Het sportcentrum heeft ruime fitnessfaciliteiten en biedt daarnaast 35 verschillende sporten aan, van yoga tot schermen en van kickboksen tot zaalvoetbal. In de avonduren en in het weekend is het een bruisend studentenbolwerk. Medewerkers van de VU sporten er gratis door gebruik te maken van het VU Fit @ Work programma.

Overdag worden de faciliteiten ook regelmatig gebruikt voor onderzoek en onderwijs, aangevuld met een sportfunctie gericht op specifieke doelgroepen: topsporters, sporters met een beperking, mensen met overgewicht of patiënten die een operatie moeten of zijn ondergaan.

Het sportcentrum wil naast een eigen sport- en gezondheidsaanbod ook een belangrijke faciliterende functie gaan vervullen. Met het uitbreiden van Uilenstede, en mogelijke verhuizing naar de VU campus in de toekomst, zijn hier goede voorzieningen voor aanwezig. Hierbij wordt wel primair gezocht naar activiteiten die passen binnen de centrale gedachte en doelstellingen van de VU. Uitgangspunten hierbij zijn:

•    De exploitatie van sport is onderdeel van SOZ

•    Het sportcentrum zal een structurele subsidie nodig hebben

•    Het streven is dat Sport op termijn naar de campus verhuist

Sportcentrum VU heeft twee locaties: Uilenstede en VU Campus - begane grond OZW Gebouw. Ook maken zij gebruik van de beachvolleybalvelden op de VU Campus en de faciliteiten van Tennispark Buitenveldert, de Jaap Edenbaan en het Science Park.

Het sportcentrum biedt de allerbeste kwaliteit en begeleiding, op elk niveau. Door de hechte verbinding met wetenschap en vooral bewegingswetenschap zijn ze hier ook toe in staat. Zo begeleiden ze met net zoveel aandacht en plezier één individuele sporter die twee keer per week fitnesst, als roeiers die mikken op Olympisch goud.

Momenteel worden er meer dan 35 verschillende sporten aangeboden, van fitness tot yoga en van zaalvoetbal tot boksen. Sportcentrum - locatie Uilenstede is ruim 6.200 m2. Er zijn fitnesszalen, een vechtsportzone, studio’s en een Health & Performance Store.

Het is een ultramodern en multifunctioneel sportcentrum, maar tegelijkertijd ook sociaal en gezellig. Sportcentrum VU brengt mensen bij elkaar. Er sporten veel VU-studenten en -medewerkers maar ook buurtbewoners en bedrijven uit de omgeving zijn welkom.

Bekijk de website van het Sportcentrum VU voor alle mogelijkheden.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?