Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Verwonder je over het menselijk bewegen

Bewegingswetenschappen

De afdeling Bewegingswetenschappen onderzoekt hoe mensen bewegen en hoe dat bewegen kan worden verbeterd in de context van de sport en de revalidatie en verzorgt onderwijs over deze thematiek.

Ons onderzoek en onderwijs zijn multidisciplinair: we combineren fysiologie, psychologie en (bio)mechanica, in een integratieve benadering om het bewegen van de mens beter te begrijpen.

Hoera! In 2021 viert Bewegingswetenschappen op de VU haar 50-jarig bestaan! Tijdens dit lustrum staan we stil bij bewegen, met allerlei feestelijke activiteiten. Het centrale thema van het lustrum is: Bewegingswetenschappen toen, nu en straks. Alle informatie over het programma en de festiviteiten omtrent het lustrum vind je op de lustrumpagina

Onderwijs

De afdeling Bewegingswetenschappen verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen en drie (research) masteropleidingen. Meer over ons onderwijs

Onderzoek

Het onderzoek van de afdeling Bewegingswetenschappen is ingebed in twee door de afdeling mede geïnitieerde instituten, namelijk Amsterdam Movement Sciences en Institute of Brain and Behavior Amsterdam. Meer over ons onderzoek.

Uitgelicht

Meer over

Heb je een vraag?

Neem contact op met ons secretariaat!

020 59 82000