Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderwijs Bewegingswetenschappen

De afdeling Bewegingswetenschappen verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen en drie (research) masteropleidingen.

Bacheloropleiding Bewegingswetenschappen

Bewegen doen we allemaal, vaak zonder erbij stil te staan. Sporters, ouderen, maar ook mensen die revalideren bewegen daarentegen vaak heel bewust. Hoe bewegen we eigenlijk en wat is er allemaal voor nodig om ons bewegend functioneren te verbeteren? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is een multidisciplinaire aanpak nodig, waarin je leert met verschillende professionals uit verschillende vakgebieden. Deze aanpak staat centraal in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen.

Pre-masterprogramma Human Movement Sciences

Het pre-masterprogramma Human Movement Sciences bestaat uit een aantal cursussen uit de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen. De samenstelling van het programma is afhankelijk je vooropleiding en van welke specialisatie je wilt doen in de master.

Master Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health (eenjarige masteropleiding)

In de Engelstalige masteropleiding Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health leren studenten multidisciplinaire wetenschappelijke kennis te vertalen naar de sport- en revalidatiepraktijk. Er is veel ruimte voor specialisatie. 

Als masterstudent in Human Movement Sciences kun je je programma in het tweede jaar uitbreiden met de docentenopleiding Bewegingswetenschap voor een carrière in het hoger onderwijs.

Master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (eenjarige masteropleiding)

In de Engelstalige masteropleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences staat klinisch onderzoek op het gebied van het musculoskeletale systeem centraal. Het doel van de opleiding is om academici op te leiden met voldoende expertise om het vakgebied van de fysiotherapie naar een hoger niveau te tillen.

Research Master Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health (tweejarige masteropleiding)

De tweejarige Engelstalige Research Masteropleiding Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health bereidt voor op een onderzoekscarriere op het multidisciplinaire gebied van het menselijk bewegen. De opleiding integreert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek met relevante vragen vanuit de klinische praktijk en sportwereld. 

De medewerkers, die doceren in deze opleidingen, zijn aangesteld binnen de verschillende onderzoekssecties van de afdeling Bewegingswetenschappen. Daarnaast bestaat er een sectie Onderwijs, waarin full time docenten en de juniordocenten van Bewegingswetenschappen werkzaam zijn.

Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog (POPS)

De Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog (POPS) leidt professionele, hooggekwalificeerde praktijksportpsychologen op. In de opleiding staan de kennis en vaardigheden centraal die een sportpsycholoog in de praktijk nodig heeft.

De opleiding biedt een verdieping in de sportpsychologie. De deelnemers leren hun kennis toe te passen in de mentale training en begeleiding van sporters, coaches en teams. Het gaat hierbij om het ‘doen’ en het vak van praktijk sportpsycholoog. Meer informatie: Postacademische opleiding praktijksportpsycholoog

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam