Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de campus

De VU heeft een gastvrije, centrale campus in het kenniskwartier op de Amsterdamse Zuidas. De campus huisvest talent, wetenschappelijke staf en beschikt over state-of-the-art faciliteiten voor onderwijs en onderzoek.

De VU Campus is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Daarnaast is het door de ligging aan de Amsterdamse Zuidas, vlakbij Schiphol, een ontmoetingsplek die goed bereikbaar is. De VU is, als onderdeel van Amsterdam, een (internationale) community die samenwerkt met kennispartners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De VU campus is volop in ontwikkeling en vormt zich naar de vragen en behoeftes van deze tijd. 

Nieuwe onderwijs- en werkstijlen vinden nu en in de toekomst hun vorm door de vernieuwde inrichting van de gebouwen. 

Op de VU Campus vind je veel verschillende gebouwen met diverse voorzieningen. De VU Campus is blijvend aan het veranderen. De komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar. Er worden nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld en er zijn levendige ontmoetingsplekken zoals cultureel centrum VU Griffioen, VU ART SCIENCE gallery, bioscoop Rialto, de Botanische tuin Zuidas, grand café LIVING, Bar Boele, het Science café en Eat Meet Work in het O|2 Labgebouw,  3D@VU en Sportcentrum VU

Op basis van onze ambities spelen we met de voorziene veranderingen in op de wensen en behoeften van onze studenten, patiënten, onderzoekers en medewerkers. En op de ontwikkelingen in de Zuidas en een snel veranderende samenleving. De Coronapandemie heeft een aantal ontwikkelingen versneld, maar heeft ook benadrukt wat het belang is van de campus als plek om fysiek bij elkaar te komen voor werk, studie, zorg en onderzoek. En voor ontmoeting, met horeca, sport, cultuur en kunst.