Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

NEWConnective

Een breed interlevensbeschouwelijk studentenplatform voor zingeving in Amsterdam.

Subsidie: € 34.000,- (p. jr.) 
Looptijd:  structureel 

NEWConnective is een breed interlevensbeschouwelijk studentenplatform voor zingeving in Amsterdam. De missie is om studenten van allerlei levensbeschouwelijke achtergronden op weg te helpen met het vinden van antwoorden op lastige (levens-)vragen tijdens hun studentenperiode. 
‘Goede Vragen, Echte Gesprekken’: er worden vragen gesteld die er echt toe doen voor studenten. Studenten kunnen terecht voor lifecounseling, persoonlijke ontwikkeling en verbindende activiteiten met diepgang en humor. Voor ontplooiing op persoonlijk, levensbeschouwelijk en sociaal vlak.

NEWConnective geeft een frisse invulling aan het oude Amsterdamse Studentenpastoraat. De VU en Protestantse Kerk Amsterdam richtten NEWConnective in  2014 op om een plek te creëren waar WO- en Hbo-studenten terecht kunnen met persoonlijke en levensbeschouwelijke vragen. Een plek waar het individu en de ontmoeting met anderen centraal staan. NEWConnective voorziet in de behoefte van studenten aan de hand van twee belangrijke pijlers:

  1. Ontmoeting  
    NEWConnective faciliteert ontmoetingen onder studenten. Religieus, atheïstisch of zoekende: bij NEWConnective is elke student is welkom. NEWConnective creëert een veilige ruimte waar studenten zichzelf mogen zijn en zichzelf en de ander beter kunnen leren kennen. Lastige onderwerpen worden niet geschuwd. NEWConnective staan voor een open, eerlijke en kwetsbare houding in de dialoog.
  2. Persoonlijke ontwikkeling  
    De activiteiten helpen studenten praktische en beschouwende vaardigheden op te doen om de studententijd op een zelfbewuste, bevorderende wijze te doorstaan. Zo leren studenten hoe zij tijd voor zichzelf kunnen nemen en leren ze hun creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast begeleidt NEWConnective studenten bij het vormen van visie op hun persoonlijk leven, als wel op hun professionele toekomst. Ook richt NEWConnective zich op de persoonlijke (waarden)ontwikkeling van de professional in spe. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten zoals een workshop timemanagement, een masterclass “Hoe wil ik leven en lezingen over onderwerpen zoals faalangst en prestatiedruk.

Samenwerking

Vrije Universiteit Amsterdam  
Protestantse Kerk Amsterdam 

Link

NEWConnective