Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

NEWConnective - Levensvragen en zingeving voor VU-studenten

NEWConnective bestaat sinds 2014 en is het zingevingsplatform voor alle VU-studenten. De organisatie biedt ondersteuning bij het vinden van antwoorden op vragen over zingeving, de eigen levensoriëntatie en grote persoonlijke levensveranderingen.

Subsidie: € 34.000,- (p. jr.)
+ 2024 extra ontwikkelbudget van  € 15.000,-
Looptijd:  structureel 

Het team bestaat uit drie programmamakers met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, een vierde teamlid realiseert in samenwerking met de UB de Mindful Library. Online aanwezigheid van NEWConnective wordt verzorgd door een trainee vanuit de Protestantse Kerk Amsterdam.

Het platform organiseert een zeer rijk en divers scala aan activiteiten. Zoals bijvoorbeeld regelmatige bijeenkomsten in de ruimte van 3D en in de stilteruimte, de postcast ‘The Connective’, een maandelijkse pop-up huiskamer, de rouwgroep voor studenten, de Great Minds reading club, friendshipping-sessies en het Groot Vooroordelen Diner.

NEWConnective biedt daarnaast acute bijstand aan studenten in situaties waar een aangrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. De organisatie wordt ook steeds vaker betrokken bij activiteiten in speciale perioden als de introductieweek en Health & Wellbeing Week. En levert bijdragen aan trainingen en workshops voor bijvoorbeeld studieadviseurs, studentdecanen en studentpsychologen.

Uitvoering
NEWConnective

Samenwerking
VU Mindful Library
3D debatcentrum

Lees meer
Lees het interview met Mark Bos, programmamaker en life-counselor bij NEWConnective