Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Duik in bekende en onbekende werelden

Sociale en Culturele Antropologie

Al meer dan vijftig jaar wordt de afdeling Sociale en Culturele Antropologie gekenmerkt door hoogstaand onderwijs en onderzoek.

Onze bachelor en masteropleidingen zijn in de afgelopen jaren herhaalde malen gerangschikt als de beste van Nederland. Wij staan voor een antropologische benadering die betrokken is bij de vraagstukken in de wereld van vandaag. Wij geloven in ‘applying anthropology’ – het aanleren en inzetten van antropologische vaardigheden waar mensen iets aan hebben en die een verschil kunnen maken.

Onze onderzoekers zijn overal ter wereld te vinden, werkend aan uiteenlopende thema’s - van afval en duurzaamheid tot etniciteit en burgerschap, en van migratie en civil society tot religieus leiderschap en sociale bewegingen.

Zie voor meer informatie:

Bachelor Nederlandstalig: Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie
Bachelor Engelstalig: Cultural Anthropology and Development Sociology
Master Engelstalig: Social and Cultural Anthropology

Onderwijs

Antropologie aan de VU kenmerkt zich door veel aandacht voor onderzoekspractica en veld-bezoek, door de voortdurende vertaling van de academische kennis naar de maatschappij en de praktijk, en door onze professionele en thematische oriëntatie.

Lees hier meer over ons onderwijs.

Onderzoek

Het onderzoek van alle medewerkers is verbonden met het onderzoeksprogramma van de afdeling "Mobilities, Belonging and Beliefs: Confronting Global Inequalities and Insecurities" (MOBB). Het onderzoek van de afdeling volgt het Protocol Integer Onderzoek.

Lees hier meer over ons onderzoek.

Eva van Roekel, antropoloog en onderzoeker aan de VU

“Door de humanitaire crisis in Venezuela staan mensenrechten soms lijnrecht tegenover het behoud van de natuur."

Eva van Roekel pleit met haar onderzoek voor meer bewustwording voor de desastreuze gevolgen van deze crisis voor mens en milieu in Venezuela.

Lees meer

Meer over