Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Duik in bekende en onbekende werelden

Sociale en Culturele Antropologie

“We bestuderen de meest relevante kwesties van onze tijd”

Als antropologen zetten we ons elke dag in voor meer begrip in de wereld. We bestuderen de meest relevante kwesties van onze tijd. De diversiteit van de mensheid in al haar vormen. Dat doen we niet alleen vanuit onze eigen visie, maar vanuit de ogen van een ander. Dat is wat antropologie onderscheidend maakt.

Onze onderzoekers zijn overal ter wereld te vinden. Wat we vooral belangrijk vinden is dat we iets bijdragen aan de vraagstukken in de wereld van vandaag. Dat doen we vanuit ons gezamenlijke onderzoeksprogramma Mobilities, Beliefs & Belonging (MOBB) en door ons te richten op ‘applying anthropology’ – het toepassen van antropologische kennis en vaardigheden in de praktijk.

We bieden drie opleidingen aan: een bachelor, pre-master en master studie. Deze zijn in de afgelopen jaren meerdere keren uitgeroepen tot beste van Nederland. We hebben een brede focus met de hele wereld als onderzoeksterrein. Onze programma’s zijn geen eenrichtingsverkeer. Studenten geven actief vorm aan hun eigen studie. Daarnaast maken we gebruik van de diversiteit in de groep om de lesstof te verrijken. De student is bij ons aan zet. 

Op deze pagina’s vind je meer informatie over de opleidingen:

Onderwijs

Onze opleidingen hebben een brede focus met de hele wereld als onderzoeksterrein. Studenten geven actief vorm aan hun eigen studie. Daarnaast maken we gebruik van de diversiteit in de groep om de lesstof te verrijken. Ook is er veel aandacht voor ‘applying anthropology’, het toepassen van antropologische kennis en vaardigheden in de praktijk.

Lees hier meer over ons onderwijs.

Onderzoek

Onze onderzoekers zijn overal ter wereld te vinden. We bestuderen de meest relevante kwesties van onze tijd. De diversiteit van de mensheid in al haar vormen. Wat we vooral belangrijk vinden is dat we iets bijdragen aan de vraagstukken in de wereld van vandaag. Dat doen we vanuit ons gezamenlijke onderzoeksprogramma Mobilities, Beliefs & Belonging.

Lees hier meer over ons onderzoek.

Yatou Sallah, bachelorstudent Culturele Antropologie

“Dat is waarom antropologie mij in eerste instantie aantrok. Dat ik naar andere culturen kon kijken en dat kon reflecteren op mezelf.”

Yatou Sallah, bachelorstudent Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, vertelt over haar ervaring met de studie en hoe ze antropologie toepast in haar leven.

In de spotlight

Meer over